Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Ψεύτικη η φωτογραφία με το προσφυγόπουλο που κλαίει σε κλουβί! Δόλια προπαγάνδα (ΦΩΤΟ)


Η αλήθεια πίσω από την φωτογραφία του «προσφυγόπουλου» που κλαίει μέσα σε ένα «κλουβί» και έκανε το γύρο του διαδικτύου τις περασμένες ημέρες είναι εντελώς διαφορετική από την εικόνα και προκαλεί σάλο για την δόλια προπαγάνδα κάποιων υπηρετών της Νέας Τάξης πραγμάτων.
Δυστυχώς η δημιουργία ψευδών ειδήσεων έχει γίνει πλέον συνήθεια στην ενημέρωση.
Και αυτό ακριβώς βλέπουμε ξανά.
Μια φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που κλαίει σε ένα κλουβί διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ακόμη ένα φαινομενικά σπαραχτικό παραπροϊόν της μεταναστευτικής πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Λευκού Οίκου, η οποία χωρίζει τους γονείς και τα παιδιά χωρίς έγγραφα στα σύνορα.
Αλλά όπως αναφέρει το CNN υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα… Η εικόνα δεν είναι πλήρης και δεν δείχνει στα αλήθεια αυτό που υποτίθεται ότι δείχνει.
Πολλοί από αυτούς που μοιράστηκαν την εικόνα ισχυρίζονται ότι αυτή απεικονίζει ένα αγόρι που κρατείται από τον ICE στο πλαίσιο της νέας πολιτικής διοίκησης του Trump για ποινική δίωξη για όλους τους ανθρώπους που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα .
Μεταξύ αυτών ήταν ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Χοσέ Αντόνιο Βάργκας, ο οποίος δημοσίευσε την φωτογραφία την περασμένη εβδομάδα στο Twitter, λέγοντας: «Αυτό συμβαίνει όταν μια κυβέρνηση πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι παράνομοι. Παιδιά σε κλουβιά».
Και σε αυτό έχουν κάνει like 38.000 φορές (και χιλιάδες φορές στο Facebook) … αλλά είναι ένα ψέμα.
Όπως το CNN αναγκάζεται να παραδεχτεί, η εικόνα λήφθηκε στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στις 10 Ιουνίου εναντίον της πολιτικής μετανάστευσης του Λευκού Οίκου στο Δημαρχείο του Ντάλας.
Άλλες φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη διαδήλωση, της ομάδας Latino advocacy, δείχνουν το ίδιο αγόρι έξω από το κλουβί καθώς οι ακτιβιστές κρατούν πλακάτ που παροτρύνουν τον Λευκό Οίκο να «σταματήσει να χωρίζει τις οικογένειες».
Η Leroy Pena, επικεφαλής των διαδηλωτών, πήρε δύο φωτογραφίες από το κλουβί και τις δημοσίευσε στο Facebook με τη φράση: «Αυτό ήταν μέρος της διαμαρτυρίας χθες, αλλά αυτό συμβαίνει τώρα, αυτή τη στιγμή, σε κέντρα κράτησης παιδιών σε όλη τη χώρα». Η ανάρτηση αργότερα διαγράφηκε, αλλά μια έκδοση εξακολουθεί να βρίσκεται στο Machine Wayback.
Η πραγματικότητα της κατάστασης ήταν, όπως είπε η Pena στο CNN, ότι το μικρό παιδί ακολουθούσε τον μεγαλύτερο αδελφό του, ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία του κλουβιού του Ντάλλας μαζί με άλλους έφηβους...
«Μπερδευτήκε πώς να βγει (από το κλουβί) και φώναξε όταν είδε τη μητέρα του», είπε η Pena. «Ήταν μόνο περίπου 30 δευτερόλεπτα εκεί μέσα»
Ο Βάργκας αργότερα δήλωσε ότι συνειδητοποίησε ότι η φωτογραφία του αγοριού στο κλουβί ήταν παραπλανητική, αλλά υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να το μοιραστεί για να γίνει κάτι.