Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Δημοσκόπηση - κόλαφος για τη «Βόρεια Μακεδονία»: Αντίθετη η Β. Ελλάδα

Με συντριπτικά ποσοστά
Κόλαφος για την κυβέρνηση η νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Β.Ελλάδα για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Μακεδονικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε σε όλους τους νομούς της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας για τη «Βόρεια Μακεδονία», το 86% των ερωτηθέντων τάχθηκαν κατά της συμφωνίας.
Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρία Interview και δημοσίευσε το The President. Βάσει της έρευνας, το 86% των ερωτηθέντων κάνουν λόγο για κακή συμφωνία, έναντι του 12% που τη θεωρεί καλή.
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 83% πιστεύει ότι το θέμα όχι μόνον δεν λύθηκε, αλλά η συμφωνία το επιβάρυνε κάνοντας το πρόβλημα χειρότερο.
Σε ερώτηση με ποιο απ΄όλα τα στοιχεία της συμφωνίας διαφωνούν περισσότερο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (71%) δηλώνει ότι τον ενοχλούν όλα όσα εκχώρησε η κυβέρνηση, δηλαδή το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», τη «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ μόλις το 7% δηλώνει ότι δεν ενοχλείται.
Τέλος το 87% των Μακεδόνων πιστεύει ότι η χώρα προσφέρει στους Σκοπιανούς περισσότερα από όσα δίνει, έναντι μόλις του 2% που πιστεύει ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από τις απώλειες.