Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και η τιμή στον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου


katanixis.gr: Είμαστε 2 χρόνια μετά από την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η προσωπική του "φρουρά" (Αρχιερείς, Αρχιμανδρίτες, Αγιορείτες, Καθηγητές θεολογικών σχολών, Ιερείς Μοναχοί και λαϊκοί), υπηρετούν με τεράστια ποσά την οικουμενιστική τους ατζέντα.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος "αντέδρασε" με χρονοκαθυστέρηση και κατάφερε τον δυσκολότερο άθλο: δυσαρέστησε και τους Ορθοδόξους και τους Οικουμενιστές. Η χλιαρή στάση της "σφραγίστηκε"με τα 11 ψέμματα "Προς τον Λαό" όπου σύσσωμη αποδέχθηκε τις αποφάσεις του Κολυμπαρίου. Η στάση αυτή της Ιεραρχίας άνοιξε τον χορό των αποτειχίσεων και σε Ιερείς στον κόσμο μετά από τους μοναχούς στο Άγιον Όρος. Ακολούθησαν διώξεις, ανακριτικές διαδικασίες στα όρια της νομιμοφάνειας, Επισκοπικά δικαστήρια και αποφάσεις όπου δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα.
Η ατζέντα των Οικουμενιστών έμοιασε να ολοκληρώθηκε και με το ανιστόρητο κείμενο του Αγίου Όρους, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, συμφώνησαν με το Κολυμπάρι όλες οι Μονές εκτός της Εσφιγμένου και επιπλέον μας είναι άγνωστη η μεθοδολογία της έγκρισης του κειμένου.
Ο λαός αναζητά απαντήσεις, αναζητά την Αλήθεια που είναι ο Χριστός και την ανόθευτη Ορθοδοξία. Ψευδείς ειδήσεις, συκοφαντίες, τρομοκρατία και πάνω από όλα ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ. Ο λαός πρέπει να αποκοιμηθεί να μην αντιδράσει στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Όταν βλέπουμε πρωτοκλασσάτους Αγιορείτες ηγουμένους να επιδιώκουν την Βασιλική οδό, ενώ έχουν υπογράψει την απόφαση υπέρ του Κολυμπαρίου, καθώς και όταν βλέπουμε παραδοσιακούς Αρχιερείς που στο κοντινό παρελθόν ήλεγχαν Πατερικά τους Οικουμενιστές και τώρα να σιωπούν, αισθανόμαστε πως το πράγμα δεν πάει άλλο. Η Εκκλησία να βιώνει εποχές Νέων Διωγμών, τρομοκρατίας και Δεσποτοκρατίας και ο πιστός λαός έναν ιδιότυπο εκφοβισμό.
Ήρθε η ώρα να αφυπνισθεί ο λαός, ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Πατέρων και να σταθούμε αγέρωχοι μπροστά στους Οικουμενιστές. Να λάβουμε Ορθόδοξες απαντήσεις και να αποφασίσουμε την στάση μας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.