Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Είναι ζήτημα προσωπικών αξιών

katanixis.gr: (Προσοχή διαβάζεται με τα μάτια της ψυχής).
Θα χρησιμοποιήσουμε σκληρά λόγια για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις.
Διαβάζουμε το δημοσίευμα: Συναυλία στη Ροτόντα για την Παγκόσμια ημέρα μουσικής και οι περισσότεροι από εμάς δεν εξεγείρονται από την ασέβεια των διοργανωτών. Ο Ιερός Ναός αποτελεί τόπο λατρείας της πίστεώς μας και κάθε άλλη χρήση του είναι δαιμονοκίνητη και προσβλητική.
Πως φτάσαμε σε τούτο εδώ το εξοργιστικό φαινόμενο;
Το κατάντημα αυτό αποτελεί αποτέλεσμα της "συνισταμένης" τριών δυνάμεων: της Νεοεποχίτικης μασωνοκίνητης εκκοσμίκευσης, της νεοειδωλολατρικής πλάνης για την τέχνη και φυσικά του φριχτού μειοδοτικού φαινομένου, της Σιωπής των Ποιμένων.
Εξηγούμαστε!
Δύναμη πρώτη: γνωστός Αμερικάνος μεγιστάνας έλεγε πως "όταν έχεις ξεκάθαρες αξίες, κάθε απόφαση είναι εύκολη". Αυτό που υπονόησε είναι πως όταν ισοπεδώσουμε τις αξίες των ανθρώπων, πολλώ δε μάλλον τις αξίες ενός λαού, κυρίως τα Όσια και τα Ιερά του, τότε ο λαός αυτός καθίσταται, εύκολα χειραγωγούμενος, εσωστρεφής και αυτοκαταστροφικός.
Η κεντρική φλέβα της ύπαρξης του Έθνους μας η Ορθόδοξη πίστη, αμβλύνθηκε εντελώς και τελικά Εκκοσμικεύτηκε. Το έσχατο βήμα αυτής της πορείας, "το απονενοημένο διάβημα" του πιστού λαού θα είναι η αποδοχή της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, ήτοι των αποφάσεων της Ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου.  
Δύναμη δεύτερη: Οι καλλιτέχνες στην κοσμάρα τους. Σφαγές λιμοί, καταποντισμοί, μνημόνια, ακραίες γεωπολιτικές μεταβολές και ολοφάνερη πλέον πολεμική απειλή, είναι κάποια μόνον από τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ της κοινωνικής πραγματικότητας. Για βάλτε Τρίτο πρόγραμμα στο ραδιόφωνο; Η μουσική αφασία σε όλο της το μεγαλείο.
Η πλάνη της ελίτ των καλλιτεχνών με ανώτερες μουσικές σπουδές, είναι πως θεοποίησαν την μουσικής υπέρ τον Θεόν. Όλα τα άλλα είναι εύκολα, όλα τα άλλα είναι επακόλουθο.
Ο δήμαρχος και η παρέα του είναι εκπεφρασμένοι αντορθόδοξοι και αντίχριστοι, η διευθύντρια της ορχήστρας όμως και οι μουσικοί, όσοι είναι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πως βολεύουν μέσα τους αυτή την βλάσφημη πράξη;
Δύναμη τρίτη: Βρισκόμαστε σε σημείο όπου το μέλλον του Ελληνικού Έθνους απειλείται. Αφού αλώθηκε η Ελληνορθόδοξη συνείδησή μας, απειλούμαστε κυριολεκτικά με αφανισμό.
Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης δεν το έχει η πολιτική ηγεσία, αλλά οι Ποιμένες της Εκκλησίας μας.
Όσο στο έμψυχο δυναμικό της Ιεραρχίας οι παλαιοί Ιεράρχες που έζησαν φτώχεια και πολέμους, κατέφυγαν στον Θεό προσωπικώς και βίωσαν Ορθοδοξία που σφράγισε την ποιμαντική τους δράση, αντικαθίστανται από καριερίστες φραγκοσπούδαχτους βουτυρομπεμπέδες των σαλονιών και της χλιδής, τόσο τα φαινόμενα της βλασφημίας του Θεού θα πληθαίνουν και μάλιστα θα νομιμοποιούνται από τους Αρχιερείς.
Μας απομένει το να μιμηθούμε τις τελευταίες ημέρες της Βασιλεύουσας. Να αρθούμε στα Τείχη της Ορθοδοξίας, και αγρυπνώντες να ψάλλουμε τον Ακάθιστο Ύμνο στην Θεοτόκο και Υπέρμαχο Στρατηγό, να μας σώσει από τον κατήφορο της απώλειας.
Ιδού καιρός ομολογίας ευπρόσδεκτος αγαπητοί μας αδελφοί. Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου.
Καλή φώτιση
Καλή μετάνοια
Συναυλία στη Ροτόντα για την Παγκόσμια ημέρα μουσικής

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου 2018 σε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης, την Ροτόντα, για μία συναυλία με έργα εποχής μπαρόκ.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστεί το εμβληματικό έργο του μεγάλου Γερμανού συνθέτη G. Fr. Haendel, Concerto grosso αρ. 9 σε φα μείζονα.
Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα θα έχει την χαρά να συμπράξει με την Χορωδία Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο υπέροχο θρησκευτικό έργο του Ιταλού συνθέτη A. Vivaldi Gloria, έργο που αποτελεί την δημοφιλέστερη ίσως χορωδιακή σύνθεσή του, γραμμένο στις αρχές του 18ου αιώνα.
Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μόνιμος αρχιμουσικός της ορχήστρας Χάρης Ηλιάδης και σολίστ της βραδιάς θα είναι η Ρουμάνα σοπράνο Diana Tugui και η μεσόφωνος Miroslava Yordanova από την Βουλγαρία.
Την διεύθυνση και διδασκαλία της Χορωδίας Συλλογου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Αναατόλια έχει η Γιάννα Αθανασιάδου.