Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στο Novi Sad της Σερβίας

katanixis.gr: Κάποιοι επιμένουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Γνωστός πολιτικός "νάνος" της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, αποκάλυψε κατά λάθος πως αν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, το αναθέτεις σε μια επιτροπή.
Στην Ευρώπη λοιπόν της ακυβερνησίας, των συμφερόντων, του Brexit, της Νεοεποχίτικης δικτατορίας, των βομβιστικών επιθέσεων, της οικονομικής ολιγαρχίας, των Gay Pride και των Hot Spots, του δεξιόστροφου και του αριστερόστροφου φασισμού, όπου κάποιοι ορθώνουν φράχτες και κάποιοι επιβάλλουν το να γίνουμε ξέφραγο αμπέλι, οι αποκαλούμενες με την ιστορική τους ονομασία "εκκλησίες" και η Ορθόδοξη Εκκλησία συζητούν για το μέλλον ενός οργάνου που αν δεν υπήρχε μάλλον κανένας δε θα το καταλάβαινε. Υπάρχει όμως αυτό το όργανο Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), όπως υπάρχει και το Π.Σ.Ε.
Μετά την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, αποκαλύφτηκε απροκάλυπτα πως η διοικούσα Εκκλησία στην Ορθόδοξη πίστη, προχωράει με κάθε τρόπο σε ένα συνειδησιακό delete του πιστού λαού, όπου ζητά μόνιμη και οριστική διαγραφή της Πατερικής διδασκαλίας, των δογμάτων της πίστεως και την εγκαθίδρυση του Εβραιο-Μασωνοκίνητου μοχθηρού Οικουμενισμού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας. θα πρέπει να ελεγχθεί διπλά συνειδησιακά, γιατί ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς υπήρξε μέγας ομολογητής κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.
Καλή μετάνοια και καλή Φώτιση
Η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στο Novi Sad της Σερβίας
Από σήμερα 31 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου του 2018 στο Novi Sad της Σερβίας πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC).
Η Γενική Συνέλευση φιλοξενείται από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και προτεσταντικές εκκλησίες στη Σερβία.
Η Συνέλευση του CEC στο Νόβι Σαντ έχει τίτλο: “Γίνε ο μάρτυράς μου”. Το κεντρικό θέμα της Συνέλευσης είναι η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα συμβάλει στον καθορισμό των πολιτικών στόχων και το έργο της οργάνωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο, Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων.
Να σημειωθεί πως οι Ορθόδοξες Εκκλησίες αποτελούν το 25% του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.
Πηγή: Φως Φαναρίου