Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Τι είναι το Pride;

Συμπλήρωση από katanixis.gr: Με το διεθνή όρο Pride (ελληνικά: ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Υπερηφάνειας) είναι γνωστή μια σειρά εκδηλώσεων που μπορεί να περιλαμβάνουν από απλές συγκεντρώσεις μέχρι παρελάσεις, άρματα και πάρτι ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟ.
Αφορούν το LGBTI πληθυσμό (λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανς και ίντερσεξ) οι οποίοι διεκδικούν δημόσια ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ την αξιοπρέπεια που κάθε άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται για τη σεξουαλική του ταυτότητα ΝΤΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ενώ γιορτάζεται ανοιχτά η διαφορετικότητα και η κουλτούρα τους. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΞΙΑΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΧΩΣ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Παράλληλα αποτελούν και μια μορφή διεκδικήσεων από τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα με κύριο στόχο την εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων, ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ, στα οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και η πρακτική πολλών ανθρώπων, ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΑΡΚΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΘΟΣ.
Τι είναι το Pride;
Με το διεθνή όρο Pride (ελληνικά: Φεστιβάλ Υπερηφάνειας) είναι γνωστή μια σειρά εκδηλώσεων που μπορεί να περιλαμβάνουν από απλές συγκεντρώσεις μέχρι παρελάσεις, άρματα και πάρτυ. Αφορούν το LGBTI πληθυσμό (λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανς και ίντερσεξ) οι οποίοι διεκδικούν δημόσια την αξιοπρέπεια που κάθε άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται για τη σεξουαλική του ταυτότητα, ενώ γιορτάζεται ανοιχτά η διαφορετικότητα και η κουλτούρα τους. Παράλληλα αποτελούν και μια μορφή διεκδικήσεων από τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα με κύριο στόχο την εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων, στα οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και η πρακτική πολλών ανθρώπων.