Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Ευθύμης Ζησάκης: «Σήκωσα έναν μεγάλο σταυρό που με έφερε πιο κοντά στον Θεό»

Ο ίδιος έκανε και μια ανάρτηση στο Instagram με την οποία ευχαριστούσε τους συντελεστές και τους συναδέλφους του στην κωμωδία του Alpha. Τι ακριβώς συνέβη;
Η ανάρτηση έγινε για να ευχαριστήσω για τα τέσσερα χρόνια συνεργασίας. Αυτό δεν σημαίνει διακοπή συνεργασίας με το κανάλι. Το Σόι ήταν μία από τις σημαντικότερες στιγμές της επαγγελματικής μου πορείας. Από κει και πέρα δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις για τη συνέχειά μου στη σειρά. Ο κύκλος του συγκεκριμένου ρόλου δεν έχει κλείσει 100%. Ίσως υπάρξουν κάποιες γκεστ εμφανίσεις. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, όμως, ναι, είμαι εκτός σειράς. Ήταν μια απόφαση που πήραμε με το κανάλι από κοινού. Για ποιους λόγους πάρθηκε αυτή η απόφαση θα σου απαντήσω ευθέως. Πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια των τελευταίων γυρισμάτων για τη σεζόν που τελείωσε, αντιμετώπισα ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα στο οποίο δεν θέλω να αναφερθώ. Πάτησα ένα pause σε όλα τα πράγματα της επαγγελματικής αλλά και της προσωπικής μου ζωής, στα οποία δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω. Ενώ ως άνθρωπο με διακρίνει η συνέπεια, δεν θα σου κρύψω πως υπήρξαν φορές που καθυστέρησα να πάω σε κάποια γυρίσματα και κάποιες συναντήσεις. Οπότε προκλήθηκε πρόβλημα στη ροή των γυρισμάτων, κάτι το οποίο διατάραξε τις σχέσεις μου με κάποιους συνάδελφους μου. Το λάθος μου ήταν ότι έπρεπε από την αρχή να βρω μια λύση με το κανάλι και να μη φτάσω στο σημείο να είμαι ασυνεπής.
Οι σχέσεις του με τους άλλους ηθοποιούς πως είναι μετά την αποχώρηση του από τη σειρά;
Κάποιοι συνάδελφοι με υποστήριξαν πολύ και μου εξέφρασαν την αγάπη τους με πολύ όμορφο τρόπο. Όμως, σε μια δουλειά, με τον άλλο δεν σημαίνει αυτόματα πως είσαι φίλος και πρέπει να τον απασχολεί το δικό σου πρόβλημα. Όπως και να ‘χει, θέλω να τους ευχαριστήσω όλους… Και όσους με ανέχθηκαν και όσους με αγάπησαν. Ηθοποιούς, τεχνικούς, αφανείς ήρωες της σειράς. Την παραγωγή, τον Κώστα Ιούσουλα, τον σκηνοθέτη της σειράς Αντώνη Αγγελόπουλο, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων με επικεφαλής την Άννα Βλαβιανού, τον Alpha, και ιδιαίτερα την τηλεοπτική μου μητέρα, τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου.
Το προσωπικό πρόβλημα έχει ξεπεραστεί;
Ευτυχώς, ναι. Σήκωσα έναν μεγάλο σταυρό που με έφερε πιο κοντά στον Θεό, με βοήθησε να καταλάβω κάποια πράγματα βαθιά μέσα μου και να επαναπροσδιορίσω τους στόχους μου.
Πώς το ξεπέρασε;
Με τη βοήθεια, όπως σου είπα του Θεού και του πνευματικού μου, τον οποίο συναντώ στον Βαρνάβα τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα. Όλο αυτό που πέρασα με έκανε να δω διαφορετικά πολλά πράγματα. Και σε σχέση με τη θρησκεία. Πάντα πίστευα, αλλά τώρα δεν επιζητώ τη βοήθεια του Θεού μόνο στα δύσκολα αλλά τον ευχαριστώ και τον ευγνωμονώ στις καλές στιγμές. Η θάλασσα είναι ο Θεός και εμείς η βάρκα.