Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Ξήλωσαν τον Διευθυντή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Συνταγματάρχη ε.α.

Έκτακτο: Ξήλωσαν τον Διευθυντή του Μουσείου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, Συνταγματάρχη ε.α. και ... Έβαλαν στην θέση του μιά «τύπου» Αχτσιόγλου...!!!
Ξήλωσαν τον Διευθυντή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη (Σνχη εα Β. Νικόλτσιο, Δντής απο το 2002)!!! Στη θέση του έβαλαν μία κοπελίτσα με σπουδές στην... ιστορία της τέχνης (φτυστή η Αχτσιόγλου ως περίπτωση) η οποία μιλά για προσαρμογή της δράσης του μουσείου στις επιταγές της "νέας εποχής"!!!
Να σημειωθεί ότι το ΔΣ του μουσείου είχε βγάλει ανακοίνωση πριν λίγες μέρες κατά της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών!!!
Διαβάστε την ανακοίνωση αντικατάστασης και να είστε σίγουροι ότι παρακολουθούμε την κατάσταση να δούμε τι θα μας προκύψει κι αν ελλοχεύει κάποιος κίνδυνος από την εξέλιξη.
Με σπουδές στην Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης και διοικητική εμπειρία σε διεθνή εκπαιδευτικά έργα, η κυρία Φανή Τσατσάια επιλέχθηκε μέσα από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης, για να αναλάβει ως Διευθύντρια του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Η κυρία Τσατσάια ως Ιστορικός Τέχνης εργάστηκε στη Συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και υπήρξε Διευθύντρια στο Τμήμα Παραγωγής και Εκπαίδευσης μεγάλου ομίλου εταιρειών της Θεσσαλονίκης, έχοντας υπό την ευθύνη της τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση εγχώριων και διεθνών έργων.
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ευχαριστεί τον κύριο Βασίλειο Νικόλτσιο, για την πολύτιμη συμβολή του στον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου και την ανάδειξη του έργου του τόσο από την θέση του διευθυντή του Μουσείου (Νοέμβριος 2002), από όπου και αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2017, όσο και από τη θέση του Εφόρου Συλλογών και Εκθέσεων του Μουσείου (Δεκέμβριος 2017), θέση από την οποία και παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2018.
Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ακολουθώντας τις επιταγές της νέας εποχής, βαδίζει σ’ έναν νέο δρόμο εξωστρέφειας. Μέσα από νέα πολιτιστικά προγράμματα, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, στοχεύει στη μελέτη και την ανάδειξη της νεότερης ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας και, κυρίως, στην καλλιέργεια της γνώσης των επισκεπτών γι’ αυτή τη σημαντική χρονική περίοδο της ελληνικής ιστορίας. Αυτοί θα είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η καινούργια Διευθύντρια.