Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018

Κάποια ερωτήματα προς την ΠΟΠΣΜ και τις Παμμακεδονικές

17 Ιουνίου 2018 υπογραφή συμφωνίας Κοτζιά-Δημητρόφ
24 Ιουνίου ανακοινώνεται ότι ο Κοτζιάς ετοιμάζει επιστολές στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ όπου θα ανακοινωθεί η άρση του βέτο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης των Σκοπίων.
25 Ιουνίου ο Κοτζιάς παρέδωσε τις δύο επιστολές στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο οποίο συμμετείχε.
28 Ιουνίου 2018 υποβολή στο ΣτΕ από τις Παμμακεδονικές και την ΠΟΠΣΠΜ των αιτήσεων α) ακύρωσης της συμφωνίας και β) αναστολής αυτής (δηλ. «να μην παράγει συνέπειες η Συμφωνία ώσπου να δικαστεί η αίτηση ακύρωσης... ώστε αν ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, να μην υπάρχουν ήδη τετελεσμένα και βλάβη, η οποία είναι δύσκολο ή αδύνατο να διορθωθεί.»)
6 Ιουλίου 2018 η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές κάνουν νέα αίτηση στο ΣτΕ «για άμεση συζήτηση της προσωρινής διαταγής, που είχαμε υποβάλει μαζί με την αίτηση αναστολής, να σταματήσει προσωρινά η παραγωγή έννομων συνεπειών στο ΝΑΤΟ, σε χρόνο πριν την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων της εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (12/7/2018)»
Κατόπιν αυτής της νέας αίτησης έγινε γνωστό ότι:
1. Έκανε δεκτό το αίτημά μας και προσδιόρισε την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης και της αίτησης αναστολής στην Ολομέλεια
2. Όρισε εισηγητή και βοηθό εισηγητή στην αίτηση αναστολής και στην αίτηση ακύρωσης. Και όρισε χρόνο προσκομιδής του φακέλου και των απόψεων του Υπουργού εξωτερικών στον εισηγητή τις 5 ημέρες, από την επίδοση των αιτήσεων, δηλαδή από σήμερα. (σ.σ. δηλ. από 6/7/2018)
3. Τις επόμενες ημέρες, μετά από επικοινωνία μας με τον εισηγητή θα ορισθεί η ακριβής ημέρα συζήτησης της προσωρινής διαταγήςελπίζουμε, εντός της εβδομάδας.
4. Προσδιόρισε την αίτηση ακύρωσής μας στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου αυτού στις 7/12/2018
Στις 11 Ιουλίου 2018 το ΝΑΤΟ απηύθυνε πρόσκληση στα Σκόπια για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
«Την Παρασκευή 13/7/18 εκδικάστηκε από τριμελή Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας (χωρίς κοινό) η αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων για αναστολή της ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι την συζήτηση της αίτησης ακύρωσης στις 7 Δεκέμβρη.
Ζητήθηκε από το ΣτΕ η εκδίκαση της αναστολής με τη μορφή του κατεπείγοντος ώστε να αποφευχθεί η δέσμευση της χώρας μας για χρήση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» σε ότι αφορά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Δυστυχώς η αίτηση αναστολής ορίσθηκε για συζήτηση ΜΕΤΑ τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2018.
Κατατέθηκε υπόμνημα συνοδευόμενο από αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν στην ηθική βλάβη που υπόκεινται οι Μακεδόνες ΑΜΕΣΩΣ μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ένεκα αυτής σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Παιδείας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η παραχώρηση της μακεδονικής ταυτότητας ως εθνική υπόσταση, οι αλλαγές στα σχολικά βιβλία Ιστορίας και η σύγχυση που προκαλείται στους δίγλωσσους πληθυσμούς της Μακεδονίας.
Αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της Επιτροπής στις επόμενες ημέρες
Προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα εδώ όπως,
α) Γιατί η εκδίκαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών;
β) Γιατί δεν δημοσιεύτηκαν οι 2 αιτήσεις και η νεότερη που ακολούθησε;
γ) Γιατί η νέα αίτηση στο ΣτΕ «για άμεση συζήτηση της προσωρινής διαταγής» έγινε την 6/7/2018 και όχι την 28/6/2018 μαζί με τις δύο πρώτες, έτσι ώστε να υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να προλάβουν οι Παμμακεδονικές και η ΠΟΠΣΜ το τετελεσμένο, τώρα πια, της πρόσκλησης των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ; (το τετελεσμένο της άρσης του βέτο με τις επιστολές του Κοτζιά σε ΕΕ και ΝΑΤΟ ήδη το είχαν χάσει)
δ) Γιατί οι ημερομηνίες δείχνουν ότι η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές τρέχουν καταϊδρωμένες και απροετοίμαστες πίσω από τετελεσμένα της προδοτικής κυβέρνησης;
ε) Τι ακριβώς «εκδικάστηκε» την Παρασκευή 13/7/2018; Η αίτηση αναστολής ή η νέα αίτηση «για άμεση συζήτηση της προσωρινής διαταγής» που είχε υποβληθεί μαζί με την αίτηση αναστολής; Προφανώς δεν συζητήθηκε η νέα αίτηση «για άμεση συζήτηση της προσωρινής διαταγής» που είχε ως σκοπό «να σταματήσει προσωρινά η παραγωγή έννομων συνεπειών στο ΝΑΤΟ, σε χρόνο πριν την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων της εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (12/7/2018)». Η συζήτηση για την αίτηση αναστολής ορίστηκε για μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Προφανώς δεν ήταν αυτή που έγινε την 13/7/2018, έτσι δεν είναι; Πότε λοιπόν θα γίνει;
Νομικός δεν είμαι και συγχωρέστε την όποια αστοχία μου, όμως πολύ μπερδεμένα μας τα λέτε πατριώτες.
***
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ