Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Οι πρώτες εικόνες από το τέμενος στο Βοτανικό

Γκρέμισαν παλαιοημερολογίτικο ναό, καταγγέλλουν πιστοί
Το τέμενος στο Βοτανικό είναι σχεδόν έτοιμο. Όπως κατέγραψε η κάμερα του Star και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, το κτίριο έχει ήδη ανεγερθεί σε εγκαταλελειμμένη ναυτική βάση, κι απομένουν εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο και τα βοηθητικά κτίρια. Αντιδρά ομάδα περιοίκων.
Αυτό είναι το μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό. Έχει ανεγερθεί χωρίς μιναρέ, με δυναμικότητα 320 ανδρών και 80 γυναικών. Είναι στραμμένο προς τη Μέκκα.
Τα βοηθητικά όμως κτίρια δεν έχουν προχωρήσει. Ούτε ο περιβάλλων χώρος.
Δέσμευση της κυβέρνησης να λειτουργήσει το τέμενος ως το τέλος του 2018
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει να είναι έτοιμο ως το τέλος του '18. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί γι' αυτό. Το κόστος, 2,6 εκατομμύρια ευρώ.
Φαίνεται όμως ότι το τέμενος θα λειτουργήσει στις αρχές του '19. Μια ολιγάριθμη ομάδα περιοίκων όμως, αντιδρά.
Γκρέμισαν παλαιοημερολογίτικο ναό, καταγγέλλουν πιστοί - δεν είχε άδεια, υποστηρίζουν οι αρχές
Σε αυτά τα μπάζα μέχρι χθες, υπήρχε ένα κτίσμα. Το '16 είχε λειτουργήσει για πέντε μήνες, ως παλαιοημερολογίτικος ναός, από άτομα που είχαν καταλάβει το χώρο. Χωρίς άδεια, υποστηρίζει ο δήμος. Είχαμε κάνει νόμιμα θυρανοίξια, απαντά ο πατήρ-Κλεομένης.
Με το τέμενος θα σταματήσουν τα ανεξέλεγκτα κηρύγματα φανατικών ισλαμιστών, πιστεύει η κυβέρνηση
Σήμερα οι μουσουλμάνοι στην Αττική, επιτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, σε ανεξέλεγκτα παράνομους ναούς. Εκεί -σύμφωνα με την αστυνομία- κάνουν κήρυγμα φανατικοί ισλαμιστές. Με το τέμενος προστατεύουμε τη δημόσια ασφάλεια, υποστηρίζει η κυβέρνηση.  
Δείτε το βίντεο εδώ