Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Προκόπης – Ιεραρχία, μία ανίερη συμμαχία

Σήμερα οι άνθρωποι καλούνται να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα και αν αυτό προκαλεί θλίψη και σύγχυση γενικώς, στο ποίμνιο της Εκκλησίας αυτό ισχύει πολύ περισσότερο, διότι Εκκλησία δίχως Αλήθεια δεν νοείται.
Έχουν εκφραστεί επανειλημμένως διαμαρτυρίες για την αχαρακτήριστη αφωνία της Ιεραρχίας μπροστά στις αντίχριστες και εθνομηδενιστικές μεθοδεύσεις του πολιτικού καθεστώτος, πολύ περισσότερο για τις βραβεύσεις του υποτιθέμενου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου μέσα στους Ιερούς Ναούς. Η Ιεραρχία όμως αποξενωμένη πια από τον ρόλο της και το ποίμνιό της συνεχίζει αμετανόητη τον ίδιο καταστροφικό δρόμο, ο οποίος θα την οδηγήσει νομοτελειακά και εκτός «γηπέδου». Θα φροντίσει για αυτό ο Θεός διότι τέτοια «Εκκλησία» δεν την θέλει.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι επιλογή του ίδιου του Τσίπρα και ο ρόλος του είναι να μας λέει πόσο ωραία είναι όλα την ώρα που όλα καταστρέφονται. Ο θεσμός του «πρώτου πολίτη του Κράτους» έχει μετατραπεί σε ένα τοξικό εργαλείο χειραγώγησης όλων των πολιτών και καταλαμβάνεται συστηματικά από εγκάθετους συμφερόντων, επαγγελματίες του ψέματος και του ξύλινου λόγου. Με αυτόν τον θεσμό έχει συμμαχήσει και η διοικούσα Εκκλησία την ώρα που μας έχει πάρει ο διάολος και μας έχει σηκώσει, για να γίνει ότι είναι προγραμματισμένο να γίνει με «τάξη» και «ηρεμία». Για αυτήν ακριβώς την «καλή», «άνευ εμποδίων» συνεργασία Κράτους – Εκκλησίας «ευχαρίστησε» ο Παυλόπουλος τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά την εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του. Δεν βγαίνει όμως και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με άδεια χέρια από την υπόθεση αυτή. Η διοικούσα Εκκλησία εφεξής θα βουτάει την κουτάλα στα οικονομικά των Ιερών Ησυχαστηρίων. Τι όμορφος κόσμος!!
Όλοι αναρωτιόμασταν πως θα τρύπωνε πάλι ο Προκόπης μέσα στους Ιερούς Ναούς, ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ, έπειτα από την προδοσία της Μακεδονίας. Όλοι αναρωτιόμασταν ποιοι ιεράρχες θα ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ, να τον επανέφερουν στην «κανονικότητα», σα να μην συνέβη τίποτα, έπειτα από αυτήν την μεγάλη προδοσία. Και τον είδαμε κάπου στην Αμοργό την ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου.
Είπε ο Προκόπης να βάλει πρώτα το δαχτυλάκι του στο νερό, να δοκιμάσει πρώτα την «θερμοκρασία» πριν μπει ολόκληρος στη θάλασσα. Βρε μπας και με πάρουν με τις λεμονόκουπες; είπε. Ας πάω πρώτα κάπου απόμερα σ’ ένα νησί να δω πως θα με υποδεχτεί ο κόσμος μετά την προδοσία της Μακεδονίας.
Μετά την επιτυχία του πρώτου σταδίου της «επαναφοράς του συστήματος» ο Προκόπης ξεθάρεψε και βρέθηκε πιο «κεντρικά» στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για τον εορτασμό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Μέγα Δένδρο τον υποδέχτηκαν τρεις μητροπολίτες αυτή τη φορά, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ, ΕΠΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΦΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ Κ. ΚΟΣΜΑ
«Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Σας ευχαριστούμε με όλη μας τη δύναμη για την επίσκεψή σας στην Ιερά Μητρόπολή μας και για την παρουσία σας εδώ στα άγια και ιερά χώματα στα οποία γεννήθηκε ο μεγάλος πολιούχος και διδάσκαλός μας, ο προστάτης μας, ο διδάχος του Γένους, ο Ιερομάρτυς, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Ομολογούμε ότι παίρνουμε δύναμη κ. Πρόεδρε, με την παρουσία σας, ενισχυόμαστε, δυναμώνουμε την ελπίδα μας, γιατί όταν βλέπουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της Ελλάδος μας, να έρχεται με τόση ευλάβεια μέσα στον Ιερό Ναό, να κάνει καλά το σημείο του Σταυρού, να απαγγέλει με τόση ευλάβεια το Σύμβολο της Πίστεως, να γονατίζει και να ασπάζεται το ματωμένο -για το Χριστό και την Ελλάδα- απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά και την αγία του εικόνα, όντως κ. Πρόεδρε παίρνουμε δύναμη και ελπίζουμε και στηριζόμαστε. Αυτός ο γενναίος λαός ο ορθόδοξος, εμψυχώνεται, γιατί δεν βλέπει μόνο πόλεμο της πίστεως, αλλά βλέπει και παράδειγμα ευσεβείας και ευλαβείας.
Γι’ αυτό, χαίρουμε πολύ σήμερα κ. Πρόεδρε. Σας ευχαριστούμε για την ομολογία σας, σας ευχαριστούμε για την ευλάβειά σας, για τη δύναμη που μας δίνετε. Ευχόμαστε να σας δίνει ο Κύριος δύναμη, έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, για να μας παραδειγματίζετε, για να είστε πράγματι φάρος, να στηρίζετε και να οικοδομείτε.
Επιτρέψατέ μας, με πολύ σεβασμό και διάκριση – το υπογραμμίζω, να εκφράσω μια παράκληση: Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε, βοηθήστε στις μέρες μας το μήνυμα του αγίου Κοσμά να εδραιωθεί στην πονεμένη Πατρίδα μας. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έδωσε τη ζωή του, το αίμα του έδωσε, για το Χριστό και την ελληνοχριστιανική ορθόδοξο Παιδεία. Σας παρακαλούμε βοηθήσετε να ενθρονιστεί ο Χριστός στις καρδιές των Ελλήνων και κυρίως των παιδιών μας για να αναστηθεί αυτή η Πατρίδα. Γιατί η Ελλάδα δεν ανασταίνεται με τίποτε άλλο, παρά μόνο με Χριστό και γνησία φιλοπατρία και πίστη στην ιστορία την καθαρή της πατρίδος μας. Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Πρόεδρε και ζητώ συγγνώμη για όλα αυτά.
Με τις ευχές σας Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς, να δώσει ο Θεός, ο Άγιος Κοσμάς να είναι το πρότυπό μας και να αναστήσει και πάλι την Ελλάδα, όπως την ανέστησε τότε και της προσέφερε την παλιγγενεσία!».
Βοά ο ευσεβής λαός του Θεού για τον ανύπαρκτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς μας καλεί να τον μιμηθούμε! Να κοιτάμε την ευσεβοφάνεια και τα μεγάλα λόγια του Προκόπη Παυλόπουλου και να παραδειγματιζόμαστε από τα «έργα» του. Να κοιτάμε τί ωραία που γονατίζει και να του λέμε μπράβο που δεν ενεργοποίησε το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος για να βάλει φρένο στην συντελούμενη ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ εις βάρος της Μακεδονίας. Να κοιτάμε τι ωραία που κάνει το σημείο του Σταυρού και να του λέμε μπράβο για το Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε στο οποίο έχει αφαιρεθεί η καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων. Να μιμηθούμε την διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος δηλαδή, που την ίδια μέρα που δημοσιεύτηκε το συγκεκριμένο ΦΕΚ ανακοίνωσε ότι θα τον βραβεύσει με «το δίπλωμα της Ανωτάτης Τιμητικής Διακρίσεως του Μεγαλόσταυρου του Αποστόλου Παύλου…» !!
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ειδικά ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς έπλεξε τέτοιο εγκώμιο στον Προκόπη Παυλόπουλο. Τόσα επαίσχυντα νομοθετήματα έχουν περάσει που σκοτώνουν την ψυχή της Ελλάδος, τα παιδιά της, τις αξίες της, τα ιδανικά της, όλα αυτά για τα οποία μας μιλάει ο Σεβασμιώτατος.
Τι παραλογισμός είναι αυτός που ζούμε; Πότε επιτέλους θα βρεθεί ένας γενναίος Ιεράρχης να κοιτάξει στα ίσια όλους αυτούς που μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας; Γιατί πάντα στο τέλος το ψέμα ‘παντρεύεται’ με την αλήθεια;
Την απάντηση μας την έδωσε ο Ιγνάτιος. Την γνωρίζουμε, αλλά δεν θέλουμε να την παραδεχτούμε
«……Λίγο ο μακαρίτης, ο κυβερνήτης, λίγο η αντιβασιλεία, λίγο οι προεστοί, λίγο οι δεσποτάδες, όλοι τους βοηθήσανε το κράτος να γίνει η κεφαλή της εκκλησίας. Έτσι η εκκλησία έπαψε πια νάναι το πνευματικό μας κεφάλι, κι έγινε όμοια με τον έφορο ή τον χωροφύλακα. Ένα παρακλάδι στο δέντρο της πολιτείας κι ο πιο ασήμαντος τροχός στη μηχανή.
– Και ποιά είν’ η ζυγαριά που ψεύτισε;
– Η ιεραρχία, αποκρίθη με δάκρυα στα μάτια ο Ιγνάτιος. Απαράτησε τα δικά της ζύγια, τα ζύγια του Χριστού και ζυγιάζει με τα ψευτισμένα ζύγια που της έδωκεν η εξουσία. Έτσι το Έθνος γελιέται, χωρίς να του το λένε κι ο σατανάς χασκογελά κρυμένος σ’ όλα τα ισκιερά μέρη του δρόμου μας.»
***
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ