Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Οδηγίες Μαξίμου με SMS: Ρίξτε αλλού τις ευθύνες για τις πυρκαγιές

Με μια οδηγία προς τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 10 μέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισε τη ζωή σε 94 συνανθρώπους μας, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για την υλοποίηση ενός νέου επικοινωνιακού σχεδιασμού, που αποβλέπει να μεταθέσει τις ευθύνες τις οποίες φέρει η κυβέρνηση για την εθνική τραγωδία και να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα.
Η βελτίωση του κλίματος παρά τα όσα λένε τα «κακά ΜΜΕ» για τις φονικές πυρκαγιές, οι εκλογές, η μείωση στις συντάξεις, το Μακεδονικό, η αντιπολίτευση και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποτελούσαν τη νέα θεματολογία που άνοιξε η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.
Το SMS έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη μαύρη Δευτέρα (23 Ιουλίου), οπότε σημειώθηκε η πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και κατόπιν στο Μάτι και δύο μέρες πριν από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα και την καρατόμηση των δύο αρχηγών, της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» στο επίμαχο κείμενο που διακινήθηκε από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ -αποκλειστικά για εσωτερική χρήση η πραγματική συζήτηση στο επιτελείο του πρωθυπουργού, και οι προτεραιότητες δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα που έβγαζε προς τα έξω τις ημέρες που η κοινή γνώμη θρηνούσε τους νεκρούς και αγωνιούσε για τους αγνοούμενους των πυρκαγιών.
Αναλυτικότερα, οι οδηγίες του Μαξίμου μέσω SMS, ήταν οι εξής:
- Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.
- Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
- Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.
- Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.
- Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.
- Όλοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ένωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.
- Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
- Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.
- Αν σας λένε αυτά που λέει ο Άδωνις, να λέτε ότι ο Άδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.
- Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.