Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

Πάτρα: Αντιδρούν οι κάτοικοι στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου

"Προσπαθούν να φτιάξουν το νέο Άουσβιτς… σε μια χώρα με 90% ορθόδοξους χριστιανούς"
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων στα Δεμένικα στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου από το Δήμο Πατρέων στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δεμενίκων "Οι Άγιοι Πάντες" υποστηρίζει πως για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι του νοτίου διαμερίσματος αγνοήθηκαν.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Δήμος Πατρέων αποφασίζει την κατασκευή ΚΑΝ στην περιοχή μας χωρίς εμάς, συνεχίζοντας την υποβάθμιση του νοτίου διαμερίσματος για πολλοστή φορά με την κατασκευή αποτεφρωτηρίου. Θεωρούμε μέγα ολίσθημα εκ μέρους της δημοτικής αρχής το ότι συνεχίζει στην κατασκευή του παρόλες τις αντιδράσεις γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το νότιο διαμέρισμα και κατ' επέκταση τους τοπικούς συλλόγους.
Φτάνει πια η μετατροπή της περιοχής μας και των κατοίκων σε πολίτες τρίτης κατηγορίας που θα υφίστανται κάθε απόφαση αδιαμαρτύρητα. Προσπαθούν να φτιάξουν το νέο Αουσβιτς.
Ας κοιτάξουν και λίγο ψηλά τον Θεό και να αναρωτηθούν αν φτάνουν εκεί που απλώνουν τα χέρια τους». Λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα σε αυτή την πόλη οπότε ας πετάξουμε λίγα λεφτά να φτιάξουμε ένα αποτεφρωτήριο το οποίο είναι άχρηστο σε μια χώρα με 90% ορθόδοξους χριστιανούς εκτός και έχετε κατά νου να φέρεται όλους τους μουσουλμάνους μέσα στην χώρα… αλλά να μου πεις εδώ στην Αθήνα γκρεμίζουν ορθόδοξη εκκλησία γιατί εμποδίζει το τζαμί που θέλουν να φτιάξουν και θα σας σταμάταγε αυτό… ισοπεδώσει των πάντων πλέον… το μόνο που σας νοιάζει είναι να διαλυθεί η Ελλάδα και να παύσει να υπάρχει η ορθοδοξία... Δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις παρότι είχαν γίνει προτάσεις από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αντώνη Γκόλφη και τους υπολοίπους συλλόγους, κάτι που δείχνει πως αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων".
Aξίζει να αναφέρουμε πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα, η εισήγηση της Αντιδημαρχίας, να προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και Αποτέφρωσης Οστών (ΚΑΟΝ).