Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Ο Ποροσένκο είναι έτοιμος να παραχωρήσει ναό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πιετρ Ποροσένκο προτίθεται σύντομα να προτείνει την παραχώρηση της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο για την μόνιμη χρήση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Ιρίνα Λουτσένκο.
«Ο πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να λάβει το συντομότερο δυνατόν τον τόμο αυτοκέφαλου η Εκκλησία της Ουκρανίας και, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτή τη διαδικασία, προέβει σε μια συμβολική χειρονομία η θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο Πρόεδρος Πορόσενκο προτείνει την εκχώρηση της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα για τη μόνιμη χρήση του οικουμενικού Πατριαρχείου ως συμβολική χειρονομία που δείχνει ότι ο Άγιος Ανδρέας κάποτε βάπτιζε χριστιανούς τους Ουκρανούς», δήλωσε η Λουτσένκο σε συνεδρίαση του συμβουλίου των αρχηγών κοινοβουλευτικών ομάδων.
Ο πρόεδρος, σύμφωνα με την Ιρίνα Λουτσένκο, ζήτησε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες να υποστηρίξουν αυτό το νομοσχέδιο.
Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα είναι μια μπαρόκ εκκλησία χτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στο Κίεβο σχεδιασμένη από τον ιταλό αρχιτέκτονα Bartolomeo Rastrelli το 1754. O ναός λειτουργεί σήμερα ως ο καθεδρικός ναός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
ΠΗΓΗ