Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

ΑΙΣΧΟΣ: Ο Ξάνθης Παντελεήμων νομιμοποιεί την συμπροσευχή με αιρετικό;

katanixis.gr: Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη. Στον εορτασμό των ελευθερίων της Ξάνθης φαίνεται πως περίσσεψε η αγάπη προς τους αιρετικούς, η μίμησις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και η υποταγή στα κελεύσματα του Κολυμπαρίου και εξοστρακίστηκαν η αλήθεια της πίστεως, η μίμηση των Αγίων προκατόχων του νυν Πατριάρχου Κων/λεως και η υπακοή στις Οικουμενικές συνόδους. Ανάμεσα στους επισήμους προσκεκλημένους βρίσκεται και ένας καταδικασμένος αιρετικός κόπτης κληρικός (αριστερά πίσω από την κολόνα) η παρουσία του οποίου δεν διέλαθε της προσοχής των παρευρισκομένων πιστών, οι οποίοι μας ενημέρωσαν σχετικά.
Εμείς αποκαλύπτουμε την καταδικαστέα από τους Ιερούς κανόνες ενέργεια του μητροπολίτη Ξάνθης και αναμένουμε την επίσημη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Παραθέτουμε και την πηγή μας, ευχαριστώντας θερμά τον ΠΑΤΗΡ ΣΩΦΡΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΖΙΝΗ για το αποκαλυπτικό ντοκουμέντο που ανάρτησε στο κανάλι του στο youtube, μάλλον καμαρώνοντας τον μητροπολίτη του παρά για να τον συνεφέρει:
Καλή μετάνοια