Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παρασκήνιο για το Ουκρανικό

Πρέσβης Τζέφρυ Ρ. Πάιατ[1]
Ο Τζέφρυ Ρ. Πάιατ διπλωμάτης καριέρας με βαθμό Πληρεξούσιου Υπουργού, ορκίστηκε ως Πρέσβης στην Ελληνική Δημοκρατία τον Σεπτέμβριο του 2016.
Υπηρέτησε ως Πρέσβης στην Ουκρανία από το 2013 – 2016 και έλαβε το Βραβείο Robert Frasure Memorial Award σε αναγνώριση της αφοσίωσής του στην ειρήνη  και την ανακούφιση όσων υποφέρουν στην Ανατολική Ουκρανία.
Νωρίτερα ο Πρέσβης Πάιατ υπηρέτησε ως Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής του Γραφείου Κέντρο-Ασιατικών και Νότιο-Ασιατικών Υποθέσεων  από 2010 – 2013.  Υπήρξε Επιτετραμμένος της Αμερικανικής Αποστολής στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη της Αυστρίας  από το 2007 – 2010. Υπηρέτησε επίσης στην Αμερικανική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί ως Επιτετραμμένος από το 2006-2007 και ως Πολιτικός Σύμβουλος από το 2002-2006. Ο Πρέσβης Πάιατ υπηρέτησε και ως Οικονομικός Σύμβουλος στο Αμερικανικό Προξενείο του Χονγκ-Κόνγκ από το 1999-2002 και ως επικεφαλής του Αμερικανικού Προξενείου στη Λαχώρη του Πακιστάν από το 1997-1999. Από το διορισμό του στο Διπλωματικό Σώμα το 1989 υπηρέτησε επίσης και στο Εθνικό Συμβούλιο ασφαλείας, στο επιτελείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ, και στις αποστολές των ΗΠΑ στην Ονδούρα και την Ινδία.
Πριν εργασθεί για το Υπουργείο Εξωτερικών εργάσθηκε για τον Δι-Αμερικανικό Διάλογο, μια δεξαμενή σκέψης που φέρνει κοντά ηγέτες από χώρες της Βόρειας, Νότιας, και Κεντρικής Αμερικής.
Ο Πρέσβης Πάιατ μεγάλωσε στη Λα-Χόγια της Καλιφόρνια και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Γέηλ, και Πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από  τα Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Ιρβάιν.
Αν απορούσαμε γιατί πήγε τον Απρίλιο του 2018 ο νυν πρόξενος των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και πρώην πρόξενος των Η.Π.Α. στην Ουκρανία !!) Τζέφρυ Πάιατ στο Άγιον Όρος, ιδού:
Είχε επαφές στο Βατοπέδι, όπου συνάντησε τον Ναυπάκτου και συζήτησαν για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Φανάρι.
Φυσικά προκύπτουν αβίαστα δύο ερωτήσεις:
(α) Έχει αυτό να κάνει με την στάση του Ναυπάκτου Ιεροθέου στο Ουκρανικό;
(β) Έχει να κάνει με την μετάβαση του πρώην φιλο-Ρώσου Βατοπεδινού Εφραίμ στο State Department, που σαν καλός Σπορέας έχει οργώσει όλη την Αμερική.
Μόνο στο “Εξάγωνο” δεν πήγε! [βλ. Πενταγωνο, Τριγωνο (Πανοραματος) κλπ]