Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Το πάθημα με τη Μακεδονία ας γίνει μάθημα για την Ορθοδοξία

katanixis.gr: Άλλο ένα δημοσίευμα μας δίνει την ευκαιρία να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας με τις οικουμενιστικές πρακτικές της εκκλησιαστικής μας διοίκησης.
Στο Κολυμπάρι με την φερόμενη ως Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, (μεταξύ άλλων) ο Πατριάρχης Κων/λεως και οι ορντινάντσες του, αμφισβήτησαν ευθέως το Σύμβολο της Πίστεως και τους Αγίου και Θεοφόρους Πατέρες των οικουμενικών συνόδων που το συνέταξαν, απονέμοντας τον όρο Εκκλησία και αλλού.
"Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος, επί Μ. Κωνσταντίνου το 325 στη Νίκαια, συνέταξε τα 7 πρώτα άρθρα του Συμβόλου αυτού (ονομάζεται και Νικαίας – Κωνσταντινουπόλεως) και απεφάνθη επισήμως πλέον ότι ο Χριστός όχι μόνο δεν είναι δημιούργημα του Θεού, αλλά είναι και το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Η Β΄ Οικουμενική Σύνοδος, που συνήλθε το 381 στην Κωνσταντινούπολη επί Μ. Θεοδοσίου, συνέταξε τα 5 επόμενα άρθρα πίστεως και απεφάνθη και εγγράφως πλέον ότι το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ομόθρονο και ισοδύναμο με τον Πατέρα και τον Υιό."  
Το ένατο άρθρο του Συμβόλου της πίστεως «Εἰς Μίαν Ἁγίαν Καθολικήν καί Ἀποστολικήν Ἐκκλησίαν» ποδοπατείται ανηλεώς και ο πιστός λαός του Θεού, κοιμάται αμέριμνος. Οι κατέχοντες την πνευματική και εκκλησιαστική εξουσία έχουν καταπιεί αμάσητο το σκάνδαλο και διυλίζουν τον κώνωπα αναζητώντας άλλοθι για την ακραία αυτή προδοσία της πίστεως. Η δικαιολογία είναι φαιδρή, πως δήθεν πρόκειται για τεχνικό όρο, που χρησιμοποιείται στους θεολογικούς διαλόγους για να καλοπιάσουμε τους αιρετικούς και αλλόθρησκους συνομιλητές μας.
Το μόρφωμα των Σκοπίων που έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, έχει αναγνωριστεί από 150 χώρες σαν ανεξάρτητο κράτος με το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".
Οι πολιτικοί εθνικοί μειοδότες, διαχρονικά, φοβούμενοι τον λαό για την επιχειρούμενη προδοσία, τον αποκοίμιζαν και σε 20-30 χρόνια καταφέρανε να αναστήσουν σήμερα κυβερνώντες, που έχουν την ιδεολογική και πολιτική αναισθησία να παραχωρούν πανηγυρίζοντας το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Τώρα οι αντιδράσεις του λαού που πνίγονται με ξύλο, δακρυγόνα και αστυνομική βία δεν φτάνουν. Αν αναζητήσουμε συμμάχους στη διεθνή πολιτική σκηνή, θα μας ειρωνευτούν (με το δίκιο τους οι απαίδευτοι) πως αργά ξυπνήσαμε. Η διπλωματία της χώρας υπήρξε ανύπαρκτη μπροστά στην χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια στα διεθνή φόρα.
ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Όπως σήμερα (από εραστές του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης) βλασφημείται η μνήμη του Παύλου Μελά και των εθνομαρτύρων του Μακεδονικού Αγώνα, έτσι και χειρότερα από εραστές του Οικουμενισμού, αλλοιώνεται το δόγμα και βλασφημείται ο Άγιος Τριαδικός.
Καταδικάζουμε απερίφραστα και τις πρακτικές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, που αντιστέκεται στο Φανάρι για ένα κτήμα, αλλά όχι για την πίστη.
Καλή μετάνοια
Το προσφυγικό στην Ευρώπη στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με την αντιπροσωπεία των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών
Αντιπροσωπεία των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Christian Krieger, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, συνοδευόμενος από τον Δρ. Torsten Moritz, Γενικό Γραμματέα της Διεκκλησιαστικής Επιτροπής για τους Μετανάστες στην Ευρώπη και την κυρία Katharina Stamm, Υπεύθυνη Μετανάστευσης της Διακονίας Γερμανίας.
Στη συνάντηση τα μέλη της αντιπροσωπείας, τα οποία πρόσφατα εξελέγησαν στις θέσεις τους, ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για τη συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι συγκεκριμένοι οργανισμοί και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στην Ευρώπη.
Ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της συνάντηση επισήμανε ότι «η Ευρώπη πρέπει να συσταθεί από την αρχή με βάση τις χριστιανικές αξίες, τον σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, διότι διαφορετικά θα θρηνήσει την καταστροφή της». «Η αλληλεγγύη», υπογράμμισε, «δεν πρέπει να μείνει στα λόγια, αλλά να γίνει πράξη από τους θεσμούς της Ευρώπης». Και υπογράμμισε: «Όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε και να αναζητήσουμε τις αιτίες που προκαλούν το προσφυγικό ζήτημα. Η Ελλάδα έκανε και κάνει το καθήκον της, όμως δεν πρέπει να μείνει μόνη σε αυτή την προσπάθεια».
Ο Αιδεσιμολογιώτατος Christian Krieger τόνισε από την πλευρά του την ανάγκη συμβολής των πιο δυνατών στο να στηρίξουν τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Η κυρία Stamm σημείωσε δε ότι οι χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, έχουν μεγάλο βάρος στους ώμους τους. Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα, αλλά και τους Έλληνες που τους υποδέχονται.
Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης και η συνεργάτις κυρία Ευθαλία Παππά.