Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

Τι έγινε στην «Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης»;

Απ’ ό,τι φαίνεται ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος «έβαλε τα μέσα»για να βγει λίγο από την απομόνωση στην οποία ο ίδιος έχει περιέλθει μετά την απόφασή του να συνεργαστεί με τους σχισματικούς της Ουκρανίας. Στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια  λειτουργίας της «Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης» στο Κολυμπάρι Χανίων, βρέθηκε ο πάντα πρόθυμος «άνθρωπος για όλες τις δουλειές», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος πέταξε την «κατάλληλη σπόντα» στις Τοπικές Εκκλησίες που δεν συμμετείχαν στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης -νωρίς το θυμήθηκε- για να δηλώσει εμμέσως πλην σαφώς ότι στηρίζει το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Ενδεχομένως σε αυτό να έβαλε και το χεράκι του ο θείος Σαμ, πράγμα που μας έκανε να «θαυμάσουμε» για άλλη μία φορά την εθελοδουλία των ταγών του Κράτους και της Εκκλησίας.
Δεν μας έφτανε όμως μόνο αυτό. Στο Κολυμπάρι έσπευσαν όλοι να εορτάσουν το «μεγάλο αυτό γεγονός» καθότι αναγνωρίσθηκε απ’ όλους τους καπεταναίους που παρευρέθησαν ότι η εν λόγω ακαδημία έχει προσφέρει «θεάρεστο έργο». Σημειωτέον, την ίδια ώρα πάνω κάτω «κάποιο χεράκι» έκοβε, εν κρυπτώ, την εξαιρετική εκπομπή «Γράμματα Σπουδάματα» του αγαπητού από το ευρύ κοινό κ. Δημητρίου Νατσιού. Η εκπομπή που μιλούσε στην ψυχή της κοινωνίας και ασχολούνταν με φλέγοντα θέματα της ελληνορθόδοξης παράδοσης -που κινδυνεύει τόσο πολύ στην εποχή μας- δεν θεωρείται ότι προσφέρει θεάρεστο έργο.
Για να μπούμε στο νόημα, στην σημερινή εποχή αυτοί που εκτελούν «θεάρεστο έργο» έχουν δίπλα τους τις διακοσμητικές γλάστρες και τους πολιτικούς παράγοντες της άθεης κυβέρνησης. Και αυτοί που εκτελούν ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ παίρνουν πόρτα.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος που έχει υπογράψει σωρεία αντίχριστων και εθνομηδενιστικών προεδρικών διαταγμάτων και κάθεται σαν την κλώσα στην προεδρική του καρέκλα την ώρα που δρομολογείται η μεγαλύτερη προδοσία εις βάρος της Μακεδονίας μας, κούνησε το δάχτυλο στις Τοπικές Εκκλησίες που δεν παρευρέθησαν στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Ποιός; Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος!!
Τί είπε; «Οφείλω, δε, να επισημάνω ότι η απουσία ορισμένων Ορθόδοξων Εκκλησιών κατά την ως άνω Σύνοδο δεν οφείλεται, κάθε άλλο, στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά σε δικές τους σκοπιμότητες, ως προς τις αρνητικές επιπτώσεις των οποίων για την Ορθοδοξία πρέπει να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες».
Γι αυτήν του την δήλωση και για όλα τα καλά του λόγια, «σκόραρε» και άλλο ένα βραβείο, το χρυσό έμβλημα της «Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης». Αμφιβάλλω αν έχει υπάρξει στο παρελθόν άλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαν και τούτον, που για τις «υπηρεσίες» του πρέπει να έχει κάνει την μεγαλύτερη συλλογή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων! Περιττό δε να πει κανείς ότι η παραγγελία-παρέμβασή αυτή, από ένα πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα επιμελώς προσκολλημένο στους οικουμενιστές, ΑΚΥΡΩΝΕΙ ό,τι κι αν «προσπάθησε» να πει. Επιπλέον, η ασχετοσύνη ή/και η αδιαφορία του για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ που συνετελέσθει στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης τον καθιστά αναρμόδιο να εκφέρει άποψη. Πολύ πιθανόν δε να έχει γνώση του θέματος, πράγμα που τον καθιστά και επικίνδυνο.
Ο «πολύς» «Ορθόδοξος» κ. Προκόπης Παυλόπουλος που υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα στο οποίο έχει αφαιρεθεί η καλλιέργεια της Ορθόδοξης Πίστης στα παιδιά των Ελλήνων, «εξήρε το έργο που για 50 χρόνια διακονεί η Ο.Α.Κ αλλά και τις δράσεις της που όπως ανέφερε, υπηρετεί και υπερασπίζεται με παρρησία την Ορθόδοξη Πίστη και το λόγο της αλήθειας», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Μ. Λαμπαθάκη ΕΔΩ.
Επιπλέον ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Πρέπει να υπερασπιστούμε το διάλογο των πολιτισμών για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο και αν δεν το κατανοήσουμε αυτό και δεν το πράξουμε θα είναι αργά για την ανθρωπότητα. Αυτό η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης το έχει καταλάβει και το υπηρετεί για αυτό και εγώ προσωπικά, θα βρίσκομαι δίπλα της στο μετερίζι της και συμπαραστάτης της».
Τί είναι αυτό που έχει «καταλάβει» ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος; Έχει καμία σχέση με τα αντίχριστα προεδρικά διατάγματα που υπογράφει σωρηδόν; Έχει ως πολιτικό πρόσωπο κάνει, ο κ. Παυλόπουλος, αυτά που οφείλει να κάνει για τον άνθρωπο και την κοινωνία, που του δίνει το δικαίωμα να «συμβουλεύει» τις «θεολογικές ακαδημίες» και να μιλάει για «πολιτισμό»; Δεν είναι αυτός που σαν την παγοκολόνα παρακολουθεί ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ; Δεν είναι αυτός που παρακολουθεί ατάραχος την διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας, της οικογένειας και του ίδιου του ανθρωπίνου προσώπου; Τί είδους «διάλογος πολιτισμών» είναι αυτός όταν καταστρέφουν ΤΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ;;
Στην εκδήλωση που παρευρέθησαν και «ιεράρχες» ξένων δογμάτων (ο «διάλογος» που λέγαμε), βρέθηκε και ο υφυπουργός της άθεης κυβέρνησης κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος επαίνεσε με τη σειρά του και αυτός τις «δραστηριότητες» της «Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης»! Μίλησε για «Ορθόδοξη μαρτυρία…. ευθύνης»! Προσέξτε: «Πρόκειται για μία επιτυχημένη προσπάθεια που είναι η λειτουργία της ορθοδόξου Ακαδημίας, με Ορθόδοξη μαρτυρίαΜία μαρτυρία ευθύνης δείχνοντας παράλληλα ότι η Κρητική αναγέννηση συνεχίζεται».
Και γιατί άλλωστε να μην είναι «μαρτυρία …ευθύνης» όταν η Ο.Α.Κ. διοργανώνει «θεολογικά συνέδρια» με θέματα όπως:
* Καθηγήτρια Δρ Barbara Hallensleben (Διάλογος καὶ συνάντηση – Ἀντανακλώντας νέες προοπτικὲς προσέγγισης τῶν Ὀρθοδόξων καὶ Καθολικῶν),
* Καθηγητὴς Ioan Moga (Μελλοντικὲς Προοπτικὲς Ὀρθοδόξου-Καθολικοῦ Διαλόγου μὲ βάση τὰ τρέχοντα ἔγγραφά της Μεγάλης καὶ Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Κρήτης),
* π. Michel Van Parys OSB (Ἡ σημασία τοῦ πνευματικοῦ οἰκουμενισμοῦ στὸν δρόμο πρὸς τὴν πλήρη κοινωνία)
* π. Andrey Shishkov (Ἡ σημασία τῶν ἐθνικῶν ζητημάτων στοὺς Οἰκουμενικοὺς διαλόγους ἀπὸ τὴν ὀρθόδοξη ἄποψη).
Και γιατί άλλωστε να μην είναι «μαρτυρία …ευθύνης» όταν προσκαλεί στις εκδηλώσεις της ως κεντρικούς ομιλητές ανθρώπους όπως τον Κ. Γιώργο Καλαντζή, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην αποδόμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών;
Γι’ αυτό σας λέω κ. Νατσιέ. Εσείς κάνατε την ηρωική «έξοδο» του Μεσολογγίου και είστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Αλλοίμονο σε τούτους τους λιμοκοντόρους όταν το ψέμα τους πνίξει.
Και σα να μην μας έφταναν όλα αυτά, είδαμε «ιεράρχες» του στενού περιβάλλοντος του Πατριαρχείου να κυκλοφορούν με κουστούμια! Μάλλον έτσι θα πουν στους κληρικούς να εμφανιστούν όταν γίνουν γαμπροί! Και αναρωτιέται κανείς πως φτάσαν να πολεμάνε την Παράδοση της Εκκλησίας, όταν δεν σέβονται ούτε την ιερωσύνη τους.
***
Γράφει το ιστολόγιο Κατάνυξις
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν από την υποδοχή των επισήμων προσκεκλημένων για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της ΟΑΚ, θέλουμε να αναγνωρίσετε 2 πρόσωπα:
1) Τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ
2) Τον μέγα πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού θρόνου π.Γεώργιο Τσέτση
Παρακαλούμε να αιτιολογήσετε επαρκώς και να δικαιολογήσετε την απάντησή σας (και την απόφασή τους ίσως).
Καλή μετάνοια
***
Τί ήταν τελικά αυτό που είδαμε στην «Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης»; Ένα καραγκιοζιλικι ή αλλιώς, η διαπλεκόμενη άρχουσα εκκλησιαστική διοίκηση στις «δόξες» της…. την ώρα που στέλνει στις κατακόμβες την ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ που μάχονται ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
***
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.