Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

Ανατροπή στις εκλογές για Μητροπολίτη Λαρίσης. Ιερώνυμος-Αχίλλειος και… Ιγνάτιος υποψήφιοι!

Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ομάδα Αρχιερέων προωθεί την υποψηφιότητα του νεαρού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτου Ιγνατίου Μουρτζιανού, εις διαδοχήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιγνατίου. Η υποψηφιότητά του συγκεντρώνει αρκετές, μα όχι αρκετές σύμφωνα πάντα με εκκλησιαστικές πηγές, ψήφους για να επιτευχθεί η ανατροπή στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Παρασκευής. Μάλιστα το γεγονός ότι κατέρχεται υποψήφιος και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτης Αχίλλειος Τσούτσουρας, οδηγεί σε διάσπαση των ψήφων Αρχιερέων που θα ήθελαν να «αντιπολιτευτούν» τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος
Αρχιμανδρίτης Αχίλλειος Τσούτσουρας
Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Μουρτζανός
Σημειώνεται ότι ο τελευταίος ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει δώσει ατύπως το «χρίσμα» για Μητροπολίτη Λαρίσης στον Α΄ Γραμματέα της Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, ο οποίος και παραμένει ακλόνητο «φαβορί».
Η διαδικασία εκλογής του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης αναμένεται να ξεκινήσει περί την 9η πρωινή της Παρασκευής και να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, με το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα του εκλεγέντος.