Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη να τηρήσει η Ολομέλεια της Βουλής ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφακράτησε ο Νίκος Βούτσης.
Το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής διευκρίνιζε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται μόνον με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων και πως κάτι τέτοιο δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Την ίδια ώρα την ενόχλησή της εξέφρασε μέσω Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία. «Πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη και όχι συλλογική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ενός λεπτού σιγή σήμερα το πρωί στη Βουλή..», ήταν η ανάρτηση της κ. Καββαδία.  

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης έκανε ακόμη λόγο για δολοφονία του Βορειοηπειρώτη, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής στην οικογένειά του.
«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες. Ζητώ την έγκριση του Σώματος, γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή», είπε ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.