Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Σαρδάμ ή προπαγάνδα;

katanixis.gr: Έχουμε φιλοξενήσει στο παρελθόν άρθρο καταπέλτη με τίτλο "ΟΙ ΣΥΡΟΙΑΚΩΒΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ". 
Παρακολουθούμε σε δημοσιεύματα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απευθύνεται στον αιρετικό πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Αφρικής κ. Ιγνάτιο-Εφραίμ Β΄, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου λέγοντας: "Θερμά συγχαρητήρια για την τεράστια προσπάθεια που κάνετε, ο Θεός μαζί σας. Να θυμάστε ο αγώνας για την Ορθοδοξία και μεγάλος και θα δικαιωθεί"
Ο Αρχιεπίσκοπος δεν αντέδρασε, ούτε φυσικά και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ή από ευγένεια δεν διόρθωσαν το σαρδάμ του κ Παυλόπουλου, πως είναι αιρετικοί μονοφυσίτες οι Συροιακωβίτες, ή συγκαλύπτεται μια προπαγανδιστική παγκοινιά από πολιτικούς και θρησκευτικούς ταγούς. Κοινώς περνάνε τον πιστό λαό του Θεού για άλογα πρόβατα και όχι για λογικά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού.
Αν είναι δυνατόν!
Καλή Μετάνοια  
Παυλόπουλος: Ο αγώνας για την Ορθοδοξία μεγάλος και θα δικαιωθεί
«Θερμά συγχαρητήρια για την τεράστια προσπάθεια που κάνετε, ο Θεός μαζί σας. Να θυμάστε ο αγώνας για την Ορθοδοξία και μεγάλος και θα δικαιωθεί. Η Ελλάδα, η Ελληνική Πολιτεία και η Εκκλησία της Ελλάδος στέκονται στο πλευρό σας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Συρορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Αφρικής κ. Ιγνάτιο-Εφραίμ Β΄, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.
Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέφερε ως ενθύμιο στον πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Αφρικής το εθνόσημο της Προεδρίας, ενώ από την πλευρά του εκείνος του προσέφερε ένα βιβλίο για τους αγώνες διατήρησης της Ορθοδοξίας, η οποία, όπως σημείωσε, υφίσταται τόσες επιθέσεις όλους αυτούς τους αιώνες.
«Όλοι αυτοί οι αγώνες όμως, μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πόσο δυνατή πρέπει να είναι η μαρτυρία μας, πόσο ο Κύριος είναι κοντά μας και πόση αξία έχει ο αγώνας μας για την διατήρηση της Χριστιανοσύνης» κατέληξε ο κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β΄.