Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;

katanixis.gr: Τα χρήματα που εξασφαλίζονται για έργα στο Άγιον Όρος είναι άραγε χωρίς ανταλλάγματα;
Μήπως η χλιαρή ως ανύπαρκτη αντίδραση της Αθωνικής Πολιτείας σε θέματα που αφορούν την Εληνορθόδοξη ταυτότητα της πατρίδας μας, ιδιαιτέρως στα θέματα πίστεως, επιβραβεύεται τελικά; Αναρωτιέται ο πιστός λαός του Θεού και ανησυχεί. Μέχρι στιγμής η ανησυχία αυτή δείχνει να είναι βάσιμη και καλούνται οι Αγιορείτες Πατέρες να αποδείξουν με τη στάση τους, πως δεν είναι χειραγωγούμενοι από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Επιθεώρησε έργα στο Άγιο Όρος ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Έργα αποκατάστασης και αναστήλωσης των Μονών του Αγίου Όρους, έργα υποδομής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, αλλά και παρεμβάσεις συντήρησης, προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, που έχουν ολοκληρωθεί, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους που διέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επιθεώρησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε διήμερη επίσκεψή του στην Αθωνική Πολιτεία.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τις Μονές Ξενοφώντος, Βατοπεδίου, Φιλοθέου και Καρακάλου, αλλά και το Κάθισμα Αγίου Ευσταθίου (Μυλοποτάμου). Επίσης, ενημερώθηκε για τις ανάγκες που υπάρχουν στο Περιβόλι της Παναγίας και συζήτησε με τους επικεφαλής της Ιεράς Κοινότητας τις δυνατότητες βέλτιστης αξιοποίησης των νέων κονδυλίων που έχει διασφαλίσει η Περιφέρεια.
«Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς τις συνθήκες διαβίωσης των μοναχών και φιλοξενίας των χιλιάδων επισκεπτών. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει 63 έργα προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, συντηρήσεων και αποκατάστασης των υποδομών και αντιπλημμυρικής θωράκισης, διαθέτοντας 61,3 εκατ. ευρώΣτη νέα προγραμματική περίοδο διαθέτουμε 20 εκατ. ευρώ για νέα έργα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.