Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Εκκλησία της Ρουμανίας θα συμβάλλει στη διατήρηση της ενότητας»

Την ελπίδα ότι Εκκλησία της Ρουμανίας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ενότητας της εκκλησίας εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψή του στην Αίθουσα Συνεδριάσεων στην Πατριαρχική κατοικία στο Βουκουρέστι.
Ο κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Δανιήλ και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο Εκκλησιών και παράλληλα δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η το Πατριαρχείο Βουκουρεστίου θα συμβάλλει στη διατήρηση της ενότητας και της δικαιοσύνης της εκκλησίας, δηλώνοντας ότι η παραχώρηση του Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας γίνεται για το καλό πολλών εκατομμυρίων πιστών.
«Ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενοποίησης των διηρημένων στρατοπέδων, προκειμένου να προχωρήσουμε στη έκδοση Τόμου αυτοκεφάλου για την Εκκλησία της Ουκρανίας ώστε να γίνει η νεώτερη Αυτοκέφαλης Εκκλησία».
Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξήρε επισης την συμμετοχή του Πατριαρχη Δανιήλ στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης τονίζοντας ότι «υπήρξε πραγματικά μια ιστορική στιγμή στην οποία η Ορθοδοξία πέρασε μια δοκιμασία».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Βουκουρεστίου Δανιήλ θα εγκαινιάσουν τον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Έθνους, ένα ιστορικό γεγονός για την Ρουμανία.
Photo credit: Mircea Florescu / Basilica.ro