Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Ο πρωταγωνιστής των οικουμενιστικών συμπροσευχών της Νέας Χιλιετίας

katanixis: Ενώ έχει καταστήσει (με τις αποφάσεις του και τις ενέργειές του) την Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τον κόσμο καζάνι που βράζει, βρήκε χρόνο για άλλη μια οικουμενιστική φιέστα. 
Ο δεινός πρωταγωνιστής των οικουμενιστικών συμπροσευχών της Νέας Χιλιετίας, ενώ έχει σύρει την Ορθοδοξία στο Σχίσμα με το Πατριαρχείο Μόσχας, δεν εγκαταλείπει το οικουμενιστικό του όραμα που θέλει "την χριστιανική οικογένεια να μιλήσει με μία φωνή". 
Αιρετικοί και Ορθόδοξοι αντάμα στον Οικουμενιστικό χορό του Ζαλόγγου της Νέας Εποχής. Αυτός ο Πατριάρχης μας αξίζει.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο βενετσιάνικο νησί San Lazzaro degli Armeni
"Σε αυτόν τον κόσμο που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, είναι απαραίτητο για την χριστιανική οικογένεια να μιλήσει με μία φωνή, σε ένα ταξίδι διακήρυξης του Λόγου του Θεού".
Αυτό ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, από το βενετσιάνικο νησί San Lazzaro degli Armeni, το οποίο επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, στην οποία συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος για την Κοινωνική Συνοχή, Simone Venturini, και επισκέφθηκε το μοναστήρι των Αρμενίων Mekhitarist, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική σημασία της συλλογής χειρογράφων που σώζονται εκεί. Συγκεκριμένα, μίλησε για το νησί San Lazzaro ως τόπο «διαφύλαξης της μεγαλύτερης πολιτιστικής κληρονομιάς του Αρμενικού Έθνους».
«Αυτό το νησί», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, «είναι ένα πολύ σημαντικό κέντρο της αρμενικής κουλτούρας και της πνευματικότητας και είναι πραγματικά μια όαση γαλήνης και προσευχής.»