Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός του κόσμου

katanixisΣε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την Ορθοδοξία, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια ενός Ιερού Ναού με μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια: παραγκωνίζεται ο "τιμώμενος Άγιος", η πίστη του Ρουμάνικου λαού, που για την αγάπη του στο Θεό από το υστέρημά του κατάφερε σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης για τη χώρα, να εγείρει περικαλέστατο Ναό και προπαγανδίζεται ως ο "Ψηλότερος Ναός" στην Ορθοδοξία. Ειλικρινά μια τέτοια τοποθέτηση, είναι ατιμωτική για τον πιστό λαό και βέβηλη για τον ίδιο τον Ιησού (τιμάται η Ανάληψή του στους ουρανούς) και τον απόστολο Ανδρέα. Η στάση της διοίκησης της Ρουμανικής Εκκλησίας να συμμαχήσει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην υπόθεση της "Πατριαρχικώ τω τρόπω" χορήγησης Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας, κορυφώνεται με μάλλον παιδιάστικο τρόπο: "ο δικός μας ο Ναός είναι ψηλότερος από τον δικό σας και τον δικό μας θα τον εγκαινιάσει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως";
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Η ανθρώπινη ματαιοδοξία να εξοστρακίζει τον ίδιο τον Χριστό, για να χωρέσει σε ευρύχωρους ναούς ανθρώπινα πάθη; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Αυτή η χρυσή ευκαιρία σύγκλισης, συνάντησης, συζήτησης και επίλυσης των διαφορών, να μετατρέπεται σε πασαρέλα επίδειξης γεωπολιτικής ισχύος; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Τόση ανθρώπινη απληστία να τυφλώνει τους ήδη τετυφλωμένους υπό την σατανοκίνητης αγάπης δίχως αλήθεια. Οι σύμμαχοι, οι ομοϊδεάτες και συνοδοιπόροι υπέρ της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, να διαιρούνται και να αλληλοσπαράσσονται για ένα θέμα δευτερεύον; Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να μας φυλάει.
Καλή Μετάνοια
Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός του κόσμου (φωτογραφίες)

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου έγιναν την Κυριακή στο Βουκουρέστι τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Λαού, που όταν ολοκληρωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο.
Η κατασκευή του ναού – που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και τον Απόστολο Ανδρέα - ξεκίνησε το 2010 και το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ.
Στα εγκαίνια, εντός του Ιερού Ναού βρέθηκαν για πρώτη φορά 2000 πιστοί, ενώ αρκετές χιλιάδες παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνες στο προαύλιο.
Ο Ναός έχει τη μεγαλύτερη καμπάνα εκκλησίας στον κόσμο, η οποία ξεπερνά τον καμπάνα του Αγίου Πέτρου στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.
Στα θυρανοίξια του ιερού ναού θα τελετουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ στη λειτουργία του Αγίου Ανδρέα, στις 30 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Θεόφιλος των Ιεροσολύμων. Μάλιστα, η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει φέρει και το ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου Ανδρέα από την Ελλάδα για την περίσταση.
Ο νέος καθεδρικός ναός στο Βουκουρέστι είναι πέντε ως δέκα μέτρα υψηλότερος από τον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα, που μέχρι σήμερα - με ύψος 103 μέτρα - ήταν ο υψηλότερος καθεδρικός ναός στον κόσμο.