Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Φανάρι και Γαβρόγλου διαψεύδουν «δήθεν αποσπάσματα συζήτησης Βαρθολομαίου – Γαβρόγλου»

«Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκος Παπαχρήστου.
Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος φέρεται να είπε στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Φανάρι, ότι «δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας».
Ανάλογη διάψευση υπήρξε και από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, που εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα, λέγοντας ότι οι σχέσεις της Πολιτείας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένες. Σε αυτό το πλαίσιο έκανε λόγο για μικροκομματικές ιδιοτελείς επιδιώξεις.
Αναλυτικά, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει στη δήλωσή του:
«Μετά την κατηγορηματική διάψευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το δημοσίευμα σχετικά με φράσεις που αποδίδονται στον Οικουμενικό Πατριάρχη, η δική μου διάψευση θα ήταν εκ του περισσού. Οφείλω, όμως, να κάνω έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να μην εντάσσουν στις μικροκομματικές τους ιδιοτελείς επιδιώξεις, τις σχέσεις ελληνικής Πολιτείας και Οικουμενικού Πατριαρχείου οι όποιες ήταν και παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένες».