Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Οι θεολογικές σχολές αλώνονται από την Δύση αλλά ουδείς ασχολείται

Οι θεολογικές σχολές αλώνονται από την Δύση, εργάζονται για τον ίδιο σκοπό που αποσκοπεί η συμφωνία Ιερωνύμου-Τσίπρα αλλά ουδείς ασχολείται
σ.σ. Οι θεολογικές σχολές αλώνονται από την αιρετική Δύση. Θα θέλαμε πολύ να θίξει με την ίδια θέρμη και αυτό το θέμα ο αγαπητός π. Γεώργιος Μεταλληνός, όπως έκανε για την συμφωνία Ιερωνύμου-Τσίπρα στην συνέντευξη που έδωσε στο IONION FM. Όλα άλλωστε εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο και έκανε νύξη ακριβώς αυτού του πράγματος και σε εκείνη την συνέντευξη λέγοντας ότι ο παπισμός και ο προτεσταντισμός είναι δυτικά κατασκευάσματα όπως και ο μαρξισμός που εισήχθη στην Ρωσία από την Δύση. Η Ορθοδοξία και το Έθνος χτυπιούνται σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, χτυπιούνται και μέσα από τις «θεολογικές» σχολές. Και όλα αυτά γίνονται δυστυχώς και με την συνέργεια Ιεραρχών της επισήμου Εκκλησίας. Τι θα γίνει με αυτήν την κατρακύλα επιτέλους; Πείτε μας σας παρακαλώ π. Γεώργιε Μεταλληνέ -και αυτό είναι κραυγή αγωνίας και τίποτε άλλο- η διπλωματία σας και η ανοχή (καταγγελία μόνο σε λεκτικό επίπεδο) που έχετε δείξει στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης θα αρκούν στο μέλλον για εμάς να αντιμετωπίσουμε τα μαύρα σύννεφα που μαζεύτηκαν; Εάν εσείς, ένα γνωστό πρόσωπο που γνωρίζει, αντιδράτε με ημίμετρα, τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι; Να κρυφτούμε στα λαγούμια;
Ο Προύσης Ελπιδοφόρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γνωστός οικουμενιστής που εναγκαλίζεται με αιρετικούς μέσα στους Ιερούς Ναούς, ο άνθρωπος που ομολόγησε σε γνωστό σεβάσμιο Γέροντα ότι φιλάει το χέρι του πάπα επειδή αυτό το χέρι «δίνει τόσα χρήματα», ο άνθρωπος που προλόγισε βιβλίο του αρχιμασόνου Νικολάου Λάου, ισόβιου προέδρου της εταιρίας των ιλλουμινάτων και εκλεκτού μέλους της μεγάλης στοάς της Αγγλίας, εκλέχθηκε παμψηφεί τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ.Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης εκλέχθηκε σήμερα παμψηφεί τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. στο γνωστικό αντικείμενο «Συμβολική. Διορθόδοξες και Διαχριστιανικές Σχέσεις».
Όλοι οι εκλέκτορες εκφράστηκαν θετικά για το έργο και την προσωπικότητα του Μητροπολίτου Προύσης.
Το Εκλεκτορικό Σώμα απάρτιζαν: Ο Μητρ. Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος και οι καθηγητές Θεόδ. Γιάγκου, Συμ. Πασχαλίδης, Μιχαήλ Τρίτος, Χρυσ. Σταμούλης, Βασ. Κουκουσάςπ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Ιωάνν. Κουρεμπελές, Βασ. Τσίγκος.