Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

Στα όρια της βλασφημίας!

ΘΕΜΑ: Η «ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ»
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Αποκλειστικά για την katanixis.gr
"Κάποιοι λένε ότι «απέμειναν πολλά λείψανα από την Ιερουσαλήμ από την παλαιά πόλη» επιχειρώντας «να δείξουν ότι διαψεύστηκε ο Χριστός»"!
Αδελφέ μου,
Πέρασα πολλά χρόνια αγνωσίας περί της έννοιας της Ελευθερίας μέχρις ότου ο Πνευματικός γέροντάς μου, μου είπε: Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, παιδί μου, μέχρις ότου πάρει την απόφαση να ακολουθήσει τον Χριστό! «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν», είπε ο γέροντας. Μέχρι εδώ λοιπόν είναι ελεύθερος! Όταν όμως πάρει την απόφαση να τον ακολουθήσει μέχρι Σταυρού, τότε παύει να είναι ελεύθερος. Τότε, ισχύει το «ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι» (Μάρκ. η΄ 34)!
Έχοντας τα λόγια αυτά πάντοτε στο νου μου απορώ με τις τοποθετήσεις υψηλών εκκλησιαστικών ανδρών πάνω στην έννοια της (ορθόδοξης) «ελευθερίας» και μαζί σε άλλες συναφείς όπως «Σώμα μου/σου», «Εαυτός μου/σου», «Πρόσωπο μου/σου», «Ετερότητα μου/σου», «Άλλος μου/σου», «Δωρεά του σώματός μου/σου», και τα όμοια! Απορώ και εξίσταμαι… Αλήθεια στην ταυτότητά μας την Χριστιανική τι δηλώνουμε; «Ελεύθερος» ή «Δούλος Κυρίου»; Και εξηγούμαι! Ο Ιησούς Χριστός είναι Θεάνθρωπος; Ναι! Εσύ αναγνώστη μου είσαι «Θεάνθρωπος»; Όχι! Ο Ιησούς Χριστός ως Θεάνθρωπος, δηλ. ως «Θεός» άγιος, ισχυρός, και αθάνατος, αλλά και ως ο μόνος Αναμάρτητος άνθρωπος που τον ζωογονούσε ο ίδιος «Ο Νόμος», δεν γεννήθηκε, διώχθηκε, δικάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο, σταυρώθηκε και δεν ενταφιάστηκε; Εσύ πάλι τι διαφορετικό αναζητάς όταν ο ίδιος ο Θεάνθρωπος, ο Κύριος και Θεός σου, μπαίνει στο χώμα σύμφωνα με τον κανόνα της Γραφής: «Χοῦς εἶ καί εἰς χοῦν ἀπελεύσει...»; Ποια η οδός που οδηγεί στην Ανάσταση και στην Ανάληψή μας (ενν. όσων θα ζουν στις έσχατες ημέρες), και ποιες οι δήθεν επιλογές σου ως «δούλος Κυρίου»; Το ότι είσαι «σιτάρι» Θεού που θα πρέπει να θαφτεί μέσα στη νέα στέρεα «γη» τι σου λέει; Η Εκκλησία του Χριστού αν είναι ιερό Πανδοχείο, δεν είναι και ιερός Τάφος της ελευθερίας μας όπου οι τρόφιμοί της ζουν την αγία Υπακοή δια της νέκρωσης του ιδίου θελήματος;…
Μήπως τώρα αδελφέ μου, το δικό σου σώμα δεν θα καταλήξει στο χώμα, στη γη; Ω, μα τι λέω; Φυσικά και όχι! Αφού εσύ είσαι ελεύθερος, ελεύθερος να επιλέξεις πλην της ταφής, τη φωτιά ή και τη δωρεά (ενν. των οργάνων και ιστών) του σώματός σου που σημαίνει την «διάλυση σου» έξω από το χώμα ή την τμηματική είσοδό σου σε «άλλο σώμα»! θαρρείς, και δεν είσαι «σιτάρι» Του! Προτιμάς το σώμα σου να πάει σε κάποιο επιστημονικό «συρτάρι» παρά να μείνει «σιτάρι» μέσα στον αγρό Του, στο Σώμα του, στην Μία, Αγία Εκκλησία Του! Πριν «σαπίσεις» αποφασίζεις να αποχωρήσεις σε κάποια επιστημονική «Εκκλησία»; Δικαίωμά σου! Τραγικό…!  
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ: «να δείξουν ότι διαψεύστηκε ο Χριστός»! «ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ» ΕΙΠΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ… (Υπόψη ότι «χρήμα» σημαίνει: Χρήσιμο πράγμα, π.χ. «όργανα», «ιστοί» και τα όμοια)! «Γιατί», λένε η προδότες της Πίστεως και της Ανάστασης που μας έδωσε δωρεάν ο Ιησούς Χριστός, «Γιατί να χαθούν τα «όργανα και οι ιστοί» αυτοί, γιατί να πάνε στο χώμα;»! Τραγικό, πονηρό, σατανικό!
Θέλετε άλλα παραδείγματα «ελευθερίας» που δήθεν δείχνουν «ότι διαψεύστηκε ο Χριστός»;
ΑΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ «ΖΗΣΕΙΣ» ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑ, ΤΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ «ΑΛΛΟΥ» ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ! ΠΕΣ «ΟΧΙ»…
Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Υ.Γ.
‘’Εάν με ταπείνωση καταφέρουμε να κατανοήσουμε ότι στη φυσική μας κατάσταση δεν ζούμε εμείς αλλά ο Χριστός μέσα μας, και τον ακολουθούμε στον Γολγοθά σηκώνοντας ο καθένας τον προσωπικό του σταυρό, κάθε σκέψη διαμελισμού του σώματός μας θα προσπεράσει και θα περιοριστούμε στον μελιζόμενο και μη διαιρούμενο διά την ημών σωτηρία’’ (Α.Κ.Σ).
Αδελφοί, «Πολλά υπομονή», «Ζήτω η εν Χριστώ ελευθερία»! Ας υμνούμε, ευλογούμε και ευχαριστούμε πάντοτε ΕΚΕΙΝΟΝ για το Βάπτισμά Του, δηλ. την Δωρεά του ‘’Σώματός Του’’, του ‘’Εαυτού Του’’ και όχι μόνον, με τα οποία έντυσε την γυμνή ύπαρξή μου/σου!
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ «ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ»! ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ: «Ο ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ» Ή ΑΛΛΙΩΣ «ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ», Ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ «ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ» (ενν. ΤΟΥ ΕΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ/ΤΟΥ), ΑΜΗΝ.