Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Περιγραφή και μαρτυρία φίλου μας από την κηδεία του Εθνομάρτυρος Κωνσταντίνου Κατσίφα (Φωτογραφίες)

Ζήσαμε απίστευτες στιγμές Εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης στην ΚΗΔΕΙΑ του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιάρατες Βορείου Ηπείρου που αν μη τι άλλο ήταν για όσους ήταν παρόν μια τεράστια υπενθύμιση για το δράμα των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών.
Φτάσαμε με αρκετές ώρες καθυστέρηση καθώς οι Αλβανοί είχαν "φροντίσει" να μας προετοιμάσουν με τις γνωστές αθλιότητες στα σύνορα, έγινε σχολαστικός "έλεγχος" με σωματικό αλλά και σε ότι φορούσαμε και είχαμε μαζί μας.

Ακόμα και στο αν έχει κάνει κάποιος ένα τατουάζ με την Ελληνική σημαία η κάποιο Εθνικό σύμβολο ΚΟΒΟΤΑΝ και γυρνούσε πίσω στα Ελληνικά σύνορα.
Ένα παλικάρι που ήταν μαζί μας κόπηκε γιατί έκανε το "λάθος" να φορέσει μια μπλούζα από την υπηρεσία του στον Ελληνικό Στρατό που είχε ένα μικρο σκιαγράφημα ενός άρματος... όπως μάθαμε στην επιστροφή αυτοί που φρόντισαν να κοπούν τα Ελληνόπουλα από τον "έλεγχο" των Αλβανών ήταν η ΙΔΙΑ "ελληνική αστυνομία" που έδωσε καταστάσεις με τα ονόματα όσων είχαν την ατυχία να είναι μέλη σε διάφορους αθλητικούς συλλόγους σαν επικίνδυνοι εξτρεμιστές όπως και πολλά Κυπριοπουλα που ήρθαν να τιμήσουν τον Ήρωα.
Η επίσημη δικαιολογία, ΔΕΝ είχαν μαζί τους πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ ευρώ και αυτό θα τους οδηγούσε να κλέψουν για να φάνε.... ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ !
Οι δε έλεγχοι της "ελληνικής αστυνομίας" ήταν πολλοί ακόμα και στην διαδρομή για αποφυγή όπως μας είπαν "ακραίων εξτρεμιστών" κατά την είσοδο στην Αλβανία.
Τελικά είναι πολύ περίεργο ΠΟΙΟΥΣ προστατεύουν αυτοί που πληρώνονται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και ΠΟΙΕΣ ήταν οι εντολές που είχαν αυτοί.
Φτάνοντας στους Βουλιαράτες κατευθυνθήκαμε στο σπίτι του Ήρωα περνώντας από την κατάμεστη από Πατριώτες, πλατεία του χωριού.
Εκεί στο σπίτι αντηχούσαν τα Ηπειρώτικα μοιρολόγια της χαροκαμένης ΜΑΝΑΣ, ο κόσμος ήταν χιλιάδες μπορώ να πω σε αριθμό καθώς όλοι θέλαμε να προσκυνήσουμε το Παλικάρι αυτό που έδωσε την ζωή του δολοφονημένος ΑΝΑΝΔΡΑ από τους Αλβανούς των ειδικών δυνάμεων ΧΩΡΙΣ να πειράξει ούτε έναν από αυτούς καθώς είχε και την εκπαίδευση αλλά και την ορμητικότητα του νεαρού της ηλικίας του να το κάνει.
Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό ήταν και το στοιχείο που τον ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΕ ανάμεσα στην λαϊκή σοφία καθώς προτίμησε να φύγει στο ΓΥΜΝΟ βουνό για να ΜΗΝ πειραχθεί κανείς από το χωριό από την αλβανική αστυνομία.
Ήταν απίστευτο το πόσο ζωντανός ήταν μέσα στο λευκό φέρετρό του και πόσο είχε την νεανική του όψη, νόμιζες ότι θα ανοίξει τα μάτια του και θα σου μιλήσει μετά από ΔΩΔΕΚΑ ολόκληρες μέρες που ήταν κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ΑΤΑΦΟΣ !
Τα παλληκάρια του χωριού αλλά και νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν ξεδιπλώσει την τεράστια ΔΙΚΗ του Ελληνική Σημαία που είχε φτιάξει ο ίδιος και είχε φέρει στα συλλαλητήρια που έγιναν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Η νεκρική πομπή έγινε με χιλιάδες κόσμου ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο  και πολλά ακόμα με αποκορύφωμα το Ήρωας και την Βόρεια Ήπειρο.
Η μεγαλύτερη στιγμή κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν για μένα κατά την διάρκεια της πομπής όταν είχαν απλώσει τα παιδιά την Σημαία στην πλατεία και πέρασε ΟΛΗ η πομπή κάτω από αυτήν.... ακολούθησε η Κηδεία στον Άγιο Αθανάσιο που είναι η παλιά Ηπειρώτικη Εκκλησία και Κοιμητήριο των Βουλιαρατων, ο Ενταφιασμός με το μοιρολόι του Σάββα και όλοι μαζί με μπροστάρη την τεράστια Ελληνική Σημαία του Ήρωα κάναμε την πορεία πεζή από τα Μνήματα έως την κεντρική οδό που ενώνει την Κακαβιά με το Αργυρόκαστρο.
Περιττό να αναφέρω ότι ήταν μια ατελείωτη ουρά από χιλιάδες κόσμου και στην συνέχεια αυτοκινήτων, η οδός έκλεισε για ώρα καθώς η Σημαία ήταν από μόνη της αρκετή να καλύψει το οδόστρωμα αλλά και οι χιλιάδες του κόσμου που έψαλλαν συνεχώς τον Εθνικό Ύμνο.
Ένα έχω μόνο να πω, υποκλίνομαι σε αυτήν την περήφανη γη αλλά ΚΑΙ τους γονείς που γέννησε, γεννάει και ΘΑ ΓΕΝΝΑΕΙ τέτοιους ΗΡΩΕΣ.
Ας αναλογιστούμε για λίγο τα γεγονότα και ας ξεσκονίσουμε την μνήμη μας για να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ο ΜΟΝΟΣ άνθρωπος που με απώλεια της ζωής του προσπάθησε να προστατέψει την Ελληνική Σημαία τις τελευταίες δεκαετίες.
Στα τελευταία χρόνια που ζούμε έναν απίστευτο παραλογισμό των "κυβερνώντων" που μας ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ να είμαστε "πολιτικώς ορθοί" με τις "ευαίσθητες" κοινωνικές ομάδες θα ήθελα να τους ρωτήσω ΓΙΑΤΙ δεν είπαν ούτε ΜΙΑ ελάχιστη ανακοίνωση για το ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ Παλικάρι μας "κυβέρνηση αλλά ΚΑΙ αντιπολίτευση;
ΓΙΑΤΙ έτρεξε ο κατά τα άλλα λαλίστατος "πρωθυπουργός" μας να στείλει επιστολή στην μητέρα του Ζακ εκφράζοντας την συμπαράσταση του στο δράμα που ζει;
Η ζωή του Κωνσταντίνου Κατσίφα ΔΕΝ είχε καμία αξία για αυτόν-ους;
Άλλωστε αποδείξανε εμπράκτως τα γνωστά ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ της "πολιτικής ορθότητας" το άκρατο μίσος τους για οποιονδήποτε έχει το σθένος για οτιδήποτε Ελληνικό όπως ΚΑΙ σε αυτήν την Αιματοβαμμένη περίπτωση που βιάστηκαν όλοι τους να τον ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ εξτρεμιστή, τρελό, προβληματικό και γενικώς άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, ας ΜΗΝ αναφέρω την "βιασύνη" της "ελληνικής αστυνομίας" να τον βαφτίσει έμπορο ναρκωτικών παρόλο που αποδείχτηκε πανηγυρικά ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ στην δίκη!
Ότι όμως και να κάνουν το απέρριψε έμπρακτα ο απλός Ελληνικός αλλά και Αλβανικός λαός που ήταν παρόν στην Κηδεία του Ελληνόπουλο, ναι κυρίες και κύριοι ήταν πολλοί αυτοί που ήρθαν να ανάψουν ένα κερί στον ΗΡΩΑ και ανάμεσά τους πολλοί και πολλές Αλβανοί στην καταγωγή που το έλεγαν φωναχτά ότι ΔΕΝ συμφωνούν καθόλου με αυτά που συμβαίνουν στην Αλβανία.
Φυσικά για τα "ελληνικά" μέσα ενημέρωσης ήμασταν μια χούφτα τρελοί και εξτρεμιστές όσοι πήγαμε στην Κηδεία, άλλωστε έχουν πείρα τα τσακάλια της ενημέρωσης να βαφτίζουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε μερικές εκατοντάδες με τρανό παράδειγμα την διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη και Αθήνα για την Μακεδονία, το συλλαλητήριο του Πισοδεριου, το συλλαλητήριο στην ΔΕΘ και τόσα άλλα.....
ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΣ !!!
Κείμενο καὶ φωτογραφικὸ ὑλικὸ
Γιάννης Κατσέας