Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Με την Πρόεδρο της κίνησης Focolari συναντήθηκε ο Βελγίου Αθηναγόρας

katanixis.gr: Ο Δυτικός άνθρωπος, αφού χάθηκε για τα καλά στα σοκάκια του γνωστικισμού και της διανόησης, ήρθε αντιμέτωπος με το έκτρωμα που έχτισε για τον εαυτό του δίχως Θεό. Μετά σαν αποκαμωμένος ειδωλολάτρης, αφού λάτρεψε το χρήμα, την ηδονή και τη δόξα, άρχισε να θεοποιεί απλές πρωταρχικές του ανάγκες: αγάπη, προσφορά, ενδιαφέρον, αλληλοκατανόηση. Μόνο που για τον Ορθόδοξο πιστό, όλα τούτα τα Δυτικόφερτα "επινοήματα" αποκαλύπτουν μόνον ένα: που μπορεί να καταντήσει ο άνθρωπος χωρίς Θεό, που μπορεί να καταντήσει (ακόμα χειρότερα) ο άνθρωπος χωρίς τον αληθινό Θεό.
Να υποθέσουμε με αφέλεια, πως ο Μητροπολίτης Βελγίου ξεκαθάρισε στους εκλεκτούς επισκέπτες του, πως βρίσκονται από το 1054 στην αίρεση, πως ο δρόμος του παπισμού δεν οδηγεί στη σωτηρία της ψυχής, όσα κινήματα και να δημιουργηθούν εντός αυτού.
Καλή Μετάνοια
Με την Πρόεδρο της κίνησης Focolari συναντήθηκε ο Βελγίου Αθηναγόρας
Με την Πρόεδρο της Διεθνούς Κινήσεως Focolari συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας και συζήτησαν για κοινωνικά θέματα.Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Την 26ην Νοεμβρίου 2018 επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Βελγίου και Έξαρχον Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα η κυρία Maria Vocce, Πρόεδρος της Διεθνούς Κινήσεως Focolari, συνοδευομένη από τον Αντιπρόεδρον της Κινήσεως κ. Jesus Moran, την κυρία Colette le Tolguenec, υπεύθυνη των Focolari Βελγίου και τον αιδ/τον Ton Jongstra.Η κίνηση των Focolari είναι ένα από τα πολλά πνευματικά κινήματα του εικοστού αιώνα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και διαπνέεται από μία κοινωνική πνευματικότητα, που εκφράζεται με διάφορες πρωτοβουλίες και συγκεντρώνει ανθρώπους διαφορετικών Εκκλησιών, Θρησκειών και Πεποιθήσεων. Ιδρύθηκε το 1943 από την κ. Chiara Lubich (1920-2008) και υπάρχει στο Βέλγιο από το 1958, με κύριο Κέντρο μόνιμης μαρτυρίας το: «Mariapolis Vita» στο Rotselaar. Εφέτος το κίνημα τούτο γιόρτασε την εξηκοστή επέτειό του.Η συνάντηση εγένετο σε θερμή ατμόσφαιρα έχοντας την κοινή φροντίδα για την αναζήτηση της αδελφωσύνης των ανθρώπων μέσω του διαλόγου και της αλληλεγγύης, με σεβασμό στον κάθε άνθρωπο για τις πεποιθήσεις του».