Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

Οικουμενιστικός νεοσκοταδισμός: Ο Πάπας Φραγκίσκος ευλογεί τη βλασφημία

katanixis.gr: Σύμφωνα με το Pagesix.com ο πάπας Φραγκίσκος παρακολούθησε το βλάσφημο μιούζικαλ Jesus Christ Superstar. Όπως διαβάζουμε στον Guardian tο Βατικανό ήδη από το 1999 είχε χαρακτηρίσει το μιούζικαλ κατάλληλο για τους πιστούς, επειδή από την πρώτη του προβολή (το 1970 γράφτηκε και το 1971 ανέβηκε) το έργο είχε χαρακτηριστεί από την Καθολική “εκκλησία” ως βλάσφημο. Η πράξη αυτή του Πάπα Φραγκίσκου αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, επειδή προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: μετά το τέλος της παράστασης έδωσε και την “ευλογία” του στους συντελεστές της.
Κάθε πέρσι και καλύτερα
Είναι προφανές πως τον χορό της εκκοσμίκευσης των θρησκειών τον σέρνει ο πάπας Ρώμης σε κάθε εποχή. Η άρση της Χάριτος από τους αιρετικούς, τους καθιστά μαριονέτες του διαβόλου. Είτε τους δούμε σαν αποκρουστικούς θύτες, είτε ως τραγικά θύματα, οι αιρετικοί ανά τους αιώνας παρουσιάζονται να διαθέτουν ασύμμετρα μεγάλη εξουσία σε σχέση με τον πιστό λαό. Αυτοκράτορες, Βασιλιάδες Πατριάρχες, Προκαθήμενοι και Επίσκοποι πάντοτε ήταν  με το μέρος τους. Η ανησυχία μας γίνεται ακόμη πιο έντονη γιατί, οι πράξεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποκαλύπτουν πως θεωρεί τον πάπα Ρώμης πρότυπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε δημοσιεύματα αναφέρεται πως φιλοδοξεί να γίνει “πάπας της Ανατολής”.
Ο μασόνος ξέρει
Στο επίσημο site της MASONIC PHILOSOPHICAL SOCIETY, στο σχετικό άρθρο με τίτλο: “ Questioning Religion: The Rock Opera Jesus Christ Superstar” αποκαλύπτεται πως ο χαρακτήρας του Ιούδα παρουσιάζεται ως Πραγματιστής ενώ ο Ιησούς ως Ιδεαλιστής και σύμφωνα με τον στιχουργό της παράστασης “Jesus Christ Superstar” Tim Rice: “Τον κάναμε ένα είδος πανανθρώπου. Ο Ιούδας δεν θεωρούσε τον εαυτό του προδότη. Έκανε αυτό που έκανε, όχι επειδή ήταν κακός αλλά γιατί ήταν έξυπνος. Μπορούσε να δει τον Χριστό να γίνεται κάτι, που το θεωρούσε επικίνδυνο για τους Εβραίους. Πίστευε πως ο λαός του είχε υποφέρει από διωγμούς αρκετά. Συμφωνούσε με τον Ιησού στις γενικές αρχές για το πώς πρέπει να ζουν τα ανθρώπινα όντα. Εκείνο για το οποίο ανησυχούσε ο Ιούδας, ήταν ότι καθώς ο Χριστός γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλής, οι άνθρωποι άρχισαν να στρέφουν την προσοχή τους από το κήρυγμα του Χριστού στον ίδιο τον Χριστό. Η δημοφιλία και η ενδεχόμενη νέα λατρεία των Εβραίων στο πρόσωπο του Ιησού, ως Θεού, θα εξωθούσε τους Ρωμαίους σε νέες διώξεις εις βάρος των Εβραίων.”
Ζητείται ρόλος: Θρησκεία και Τεκτονισμός
Στο τέλος του άρθρου με τίτλο: “Questioning Religion: The Rock Opera Jesus Christ Superstar” επισημαίνεται εμφατικά πως: “Ο Τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία, αλλά απαιτεί από τα μέλη του να πιστεύουν στον Θεό, ανεξάρτητα από το όνομα που επιλέγουν να του δώσουν. Ο Τεκτονισμός αγκαλιάζει όλες τις θρησκείες του κόσμου, απορρίπτει τις δογματικές διδασκαλίες και διδάσκει στα μέλη της να αμφισβητούν τις πεποιθήσεις τους...
Ο Μασόνος είναι ελεύθερος να ασκήσει οποιαδήποτε θρησκεία στη λατρεία του Θεού, αλλά ο Τεκτονισμός τον υποχρεώνει να αμφισβητεί τις πεποιθήσεις του, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και τον Θεό του”.
Τελικά τι ευλόγησε ο Πάπας και ποιον θαυμάζει ο Πατριάρχης;
Ποιος ο συμβολισμός της πράξης του Ποντίφικα να ευλογήσει την μασονική αντίληψη των πραγμάτων, όπως αυτή αποδόθηκε στο βλάσφημο μιούζικαλ; Ευλογεί τον μασονικό τρόπο σκέψης; Ευλογεί την μασονία εν γένει; Νομιμοποιεί ούτως ή άλλως την επιδίωξη της μασονίας, να μη θεωρείται ασυμβίβαστη η μασονική ιδιότητα με την Χριστιανική πίστη.
Όταν “εις τα επισήμους μασονικάς δέλτους” αναγράφονται ονόματα Πατριαρχών και Αρχιερέων, θα μπορούσε να θεωρηθεί πως η αμνήστευση και η αθώωση της μασονίας από την διοικούσα Εκκλησία, αποτελεί διακαή πόθο και του Φαναρίου. Στην Ελλάδα προς το παρόν η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποφανθεί επί του θέματος για το ασυμβίβαστο αυτό.  
Η νέα τάξη πραγμάτων προϋποθέτει την ομογενοποίηση της πίστης και την όσμωση της αλήθειας με το ψεύδος, της ένωσης των θρησκειών κάτω από μια παγκόσμια θρησκεία, με ιδεολογικό άρμα την παναίρεση του Οικουμενισμού και με πρωταγωνιστές Πατριάρχες και Αρχιερείς ΕΝΤΟΣ της Ορθοδοξίας.
Ευχόμαστε για το 2019
Καλή Φώτιση
Καλή Μετάνοια και
Καλή Ομολογία
Ο πάπας Φραγκίσκος παρακολούθησε το «βλάσφημο» και «ιερόσυλο» μιούσικαλ Jesus Christ Superstar (βίντεο)
Μία... ανατρεπτική έξοδο έκανε ο πάπας Φραγκίσκος νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο Ποντίφικας, πήγε στο Teatro Sistina στη Ρώμη και παρακολούθησε μία παράσταση του διάσημου μιούσικαλ "Jesus Christ Superstar" των Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και Τιμ Ράις, που γράφτηκε το 1970 και ανέβηκε στη σκηνή ένα χρόνο μετά,  που πολλοί καθολικοί κύκλοι έχουν χαρακτηρίσει αιρετικό.
Την είδηση παρουσιάσε το Page Six ενώ πρωταγωνιστής της παράστασης, Τεντ Νίλι, στις αρχές του μήνα τουίταρε στον προσωπικό του λογαριασμό: «#JesusChristSuperstar συναντά τον Πάπα! Είμαι για πάντα ευγνώμων γι αυτή την ευλογημένη εμπειρία! Παρακολουθήστε τη συνάντησή μας με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πάπας «αγάπησε τόσο πολύ την παράσταση, που στη συνέχεια έδωσε ευλογία στον Τεντ Νίλι και στους υπόλοιπους ηθοποιούς». Ο Νίλι ήταν ο πρωταγωνιστής στην κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ το 1973, ενώ αυτό το διάστημα περιοδεύει στην Ιταλία με το «Jesus Christ Superstar».
Ένας μουσικός ιστορικός μίλησε για τη σημασία της παπικής επίσκεψης στο μιούζικαλ: «Πηγαίνοντας πίσω, από την πρώτη του παρουσίαση στο κοινό, μια μικρή, αλλά ηχηρή ομάδα, χαρακτήρισε το "Jesus Christ Superstar" βλάσφημο... η παράσταση απαγορεύτηκε, έστω και για λίγο ακόμα και από το BBC ως "ιερόσυλο" για την Αγγλία» είπε χαρακτηριστικά
 Αλλά μια πηγή είπε στο Page Six ότι παρ' όλα αυτά: «Φαίνεται ότι τίποτα πέρα από μια παπική ευλογία δεν μπορεί να ηρεμίσει τους αρνητές!».