Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Ευχαριστίες Ουκρανίας προς Ερντογάν για τη στάση του στην αυτοκέφαλη εκκλησία

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας για τον ρόλο του Προέδρου Ερντογάν στη δημιουργία της
Η Ουκρανία, η οποία απέκτησε αυτοκέφαλη εκκλησία με την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Τουρκίας για τη στάση που τήρησε στο όλο ζήτημα.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο τουρκικός τύπος, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αναφερόμενος στην ίδρυση αυτοκέφαλης εκκλησίας τονίζει ότι το όλο ζήτημα δεν έχει αποκλειστικά θρησκευτικό χαρακτήρα. Με την αυτοκέφαλη εκκλησία, η Ουκρανία παύει να είναι μια «αποικία» της Ρωσίας.
Στη συνέχεια της δήλωσης του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε τα εξής: «Με την ιδιότητα του Προέδρου της Ουκρανίας είμαι ευγνώμον για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δεν επενέβη σε αυτήν την διαδικασία. Ο ίδιος είναι φίλος της Ουκρανίας καθώς και προσωπικός μου φίλος».
Ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας μεταδίδει τις δηλώσεις του κ. Ποροσένκο, συνοδευόμενες από τις εξελίξεις που αφορούν την δημιουργία της αυτοκέφαλης εκκλησίας και πραγματοποιεί εκτεταμένη αναφορά στον ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο όλο ζήτημα.