Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Ηγούμενος της σχισματικής ''Μακεδονικής Εκκλησίας'' στον Θεσσαλονίκης Άνθιμο

Την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μπιγκόρσκι Παρθένιος, της λεγόμενης σχισματικής "Μακεδονικής" Εκκλησίας.
Να αναφερθεί ότι ο Καθηγούμενος Παρθένιος, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.
Στην συνάντηση ο Ηγούμενος Παρθένιος ευχαρίστησε τον σεβαστό ποιμενάρχη των Θεσσαλονικέων για την αγάπη του και για την πνευματική ευσπλαχνία, οι οποίες φανερώθηκαν μέσω του ιεραποστολικού έργου του – την παροχή βοήθειας σε νέα αγόρια, στην απόκτηση ανωτάτης θεολογικής μορφώσεως.
Όπως μας πληροφορεί η Μονή Μπιγκόρσκισεβόμενος τον Γέροντά Παρθένιο και το σύνολο ευαγγελικό έργο του, ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος -με την μεσιτεία της κοσμοπολιτικής αγιορειτικής Μονής της Σιμωνόπετρας, επί κεφαλής της οποίας είναι ο Γέροντας Αρχιμανδρίτης Ελισαίος- έδωσε την ευλογία του σε πάνω από δέκα φοιτητές μας, με δαπάνη της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, να μάθουν την θεολογία στο περίφημο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως και την εκκλησιαστική μουσική από γνωστούς διδασκάλους.
Με την ευεργεσία αυτή, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης βοήθησε στο να ξεπεραστεί η βαριά απομόνωση της Εκκλησίας μας και να αρχίσουν πολλές φιλικές επαφές.
Αυτή η συνεργασία γίνεται σχεδόν επί δέκα χρόνια, για να έχουμε τώρα μερικούς πτυχιούχους θεολόγους, μεταπτυχιακούς και πρωτοψάλτες, ενώ διαρκεί η φοίτηση άλλων ακόμα φοιτητών μας.
Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος για μια ακόμη φορά επικύρωσε την ετοιμότητά του για περαιτέρω συνεργασία εις δόξαν Θεού και για το καλό της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
Στην συνάντηση, ο Ηγούμενος Παρθένιος και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, μίλησαν και για την ανάγκη ενότητος όλων των ορθοδόξων αδελφών, αδιακρίτως υπηκοότητος και εθνικότητος, επειδή όλους μας ενώνει το Σώμα και το Αίμα Χριστού.
sxismatikos anthimos4