Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση του Ο.Η.Ε.

Όχι και από Αγ. Δομίνικο στο σύμφωνο για μετανάστευση
katanixis.gr: Εν μέσω αντιδράσεων του κλήρου για το μισθολογικό (αποπροσανατολισμός 1ος) και με τα βαφτίσια των καταλήψεων των μαθητών για τη Μακεδονία ως φασιστικές (αποπροσανατολισμός 2οςη Ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται ανενόχλητη να βάλει την ταφόπλακα στην ίδια τη χώρα. Ενημερωθείτε, ευαισθητοποιηθείτε, κοινοποιήστε, αντιδράστε. «Σπάστε» τα τηλέφωνα των βουλευτών, των πρωινάδικων, των εφημερίδων του υπουργείου εξωτερικών και όλων των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.
#FiloxeniaForRefugeesNoRules
Λέμε
Όχι και από Αγ. Δομίνικο στο σύμφωνο για μετανάστευση
Η Δομινικανή Δημοκρατία δεν θα υπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, καθώς φοβάται ότι θα την εμποδίσει να ελέγχει τα σύνορά της με την Αϊτή, ανακοίνωσε ο Φλάβιο Δαρίο Εσπινάλ, ο νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης.
«Η υιοθέτηση του θα σήμαινε δεσμεύσεις για το δομινικανό Κράτος που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη δυνατότητά του να ορίζει τους κανόνες ως προς τη μετανάστευση και να εφαρμόζει αποτελεσματικά τη μεταναστευτική του πολιτική», εξήγησε. Εκατοντάδες Αϊτινοί προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με τη Δομινικανή Δημοκρατία καθημερινά.
Σύμφωνα με την εθνική απογραφή των μεταναστών το 2017, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Απρίλιο, οι Αϊτινοί αντιπροσωπεύουν το 87,2% του αλλοδαπού πληθυσμού στη Δομινικανή Δημοκρατία, ή έναν πληθυσμό που υπολογίζεται πως φθάνει τους τουλάχιστον 497.825 ανθρώπους.
Το μη δεσμευτικό Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση, έκτασης 25 σελίδων, το πρώτο του είδους για το θέμα, καταρτίστηκε με σκοπό να συμβάλλει στη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών.
Αναφέρεται σε θεμελιώδεις αρχές και διατυπώνει περίπου είκοσι προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες που καλούνται να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, τις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης κ.λπ..
Αναμένεται να εγκριθεί τη 10η και 11η Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου στο Μαρακές. Υιοθετήθηκε τον Ιούλιο στη Νέα Υόρκη από σχεδόν όλες τις χώρες μέλη του ΟΗΕ, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση των ΗΠΑ, αλλά, έκτοτε, οι ανακοινώσεις κυβερνήσεων ότι δεν θα το υπογράψουν ή ότι αναβάλλουν την απόφασή τους πολλαπλασιάζονται, ρίχνοντας βαριά σκιά στη σύνοδο που είναι αφιερωμένη στο ζήτημα και ξεκινά τη Δευτέρα.