Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

Τα τρία μεγάλα κακά που κληρονόμησε το 2019, μέρος Β´

Χαράλαμπος Μηνάογλου
Σήμερα, στο δεύτερο μέρος του άρθρου για τα κακά που κληροδότησε το 2018 στην νέα χρονιά, θα αναφερθούμε στην συμφωνία των Πρεσπών. Και αυτή υπεγράφη από τους υπαλλήλους του ΝΑΤΟ εντός του 2018, αλλά η οριστική κύρωσή της είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί εντός του 2019.
Πρόκειται για μία συμφωνία στο σύνολό της ανθελληνική, η οποία αποκόπτει οριστικά το ελληνικό κράτος από την μακεδονική του ιστορία. Τα πλείστα όσα επιμέρους προβλήματα που προκαλεί, έχουν αναλυθεί επαρκώς και οι αναλύσεις, δεκάδες αξιόλογες, είναι προσβάσιμες στον καθένα.
Εκείνο, που θα θέλαμε να τονίσουμε, είναι ότι με την συμφωνία αυτή, ακόμη και με την προκαταρκτική υπογραφή της από τον πρωθυπουργό έχει ήδη επιτελεστεί τεράστια βλάβη στα εθνικά συμφέροντα, τέτοια η οποία οπωσδήποτε δικαιολογεί ειδικό δικαστήριο. Και είναι πραγματικά αστεία η εικόνα των ντεμέκ πατριωτών της ΝΔ, οι οποίοι υπακούοντας στα ίδια αφεντικά με τους συριζαίους, δεν τους απειλούν με ειδικό δικαστήριο για την συμφωνία, αλλά μόνο για το ζήτημα της Νοβάρτις. Την στιγμή, που και η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η συμφωνία, ακόμη και αν δεν επικυρωθεί από την ελληνική βουλή, την υποχρεώνει να δεχθεί τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ! Όχι, και πάλι, οι πατριωταράδες της ΝΔ ειδικό δικαστήριο θα κάνουν μόνο για την Νοβάρτις. Πού να τα βάζουν τώρα με τα αφεντικά;
Σε μία δημόσια συζήτηση που παραβρέθηκα τις προάλλες, και της οποίας το θέμα ήταν αν οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, έλεγα, χωρίς καμία δόση υπερβολής ότι το ερώτημα δεν είναι αν οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, αλλά αν μπορεί να υπάρξει Ελλάδα χωρίς την Μακεδονία. Και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει. Ιστορικά τουλάχιστον δεν υπάρχει προηγούμενο.
Και ερχόμαστε τώρα στο ζήτημα του ποιος κερδίζει από την συμφωνία των Πρεσπών. Η αβίαστη απάντηση είναι η ελίτ που κυβερνά το ΝΑΤΟ. Αυτή και μόνο αυτή, καθώς από την μία τελειώνει την Ελλάδα (την επομένη της ένταξης των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, η επόμενη σκοπιανή κυβέρνηση θα καταγγείλει την Ελλάδα ότι παρανόμως κατέχει τα εδάφη της Μακεδονίας, καθώς η Ελλάδα θα έχει αναγνωρίσει ότι οι Σκοπιανοί είναι οι Μακεδόνες και άρα τι δουλειά έχουμε εμείς οι Έλληνες στα μακεδονικά εδάφη, οπότε όπως καταλαβαίνουμε θα αρχίσουν οι καταδίκες από τους διεθνείς οργανισμούς και στην επόμενη πολεμική αναταραχή στην περιοχή θα πρέπει να καταφέρουμε να κρατήσουμε την Μακεδονία, αλλιώς Ελλάδα τέλος), ενώ από την άλλη ρίχνει και τα Σκόπια στην σκλαβιά του ΝΑΤΟ διαιρώντας ακόμη περισσότερο τα Βαλκάνια και ενισχύοντας το αντιρωσικό μέτωπο σε αυτά.
Η μόνη ευχή είναι να βρεθούν κάποιοι αξιοπρεπείς βουλευτές, που να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος έχει κάποια αξία, και πώς δεν είναι το παν τα χρήματα. Να νιώσουν τι θα πει ευθύνη και υπηρεσία του κοινού συμφέροντος (ακόμη και οι Σκοπιανοί πραγματικό συμφέρον έχουν να μην ενταχθούν στο ΝΑΤΟ) και πόσο υπερτερούν αυτά του προσωπικού συμφέροντος και να ψηφίσουν όντως κατά συνείδηση. Γιατί η συμφωνία αυτή είναι τόσο κακή, που και οι βουλευτές του Σύριζα, αν ψήφιζαν κατά συνείδηση, δεν θα μπορούσαν να την ψηφίσουν.