Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Άϊντε και Barista

katanixis.gr: Προφητικά τα λόγια του πατρός Νικολάου Μανώλη, που υποφέροντας ως μάρτυς τη προαιρέσει, προέβλεψε την κατρακύλα στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, όταν ο οικείος Μητροπολίτης συνεργάστηκε με τους αιρετικούς Πεντηκοστιανούς και έδωσε την άδειά του να μοιραστούν Καινές Διαθήκες.
Σήμερα οι φωνές διαμαρτυρίας που φτάνουν στην Κατάνυξη, από την ακριτική Αλεξανδρούπολη, μας ενημερώνουν πως οι ναοί εκεί έχουν σχεδόν αδειάσει.
Ο πιστός λαός έχει γυρίσει την πλάτη του στον οικείο Μητροπολίτη, με την συνείδησή του να αντιδρά στις οικουμενιστικές επιλογές του.

Το νέο "χτύπημα" του Μητροπολίτη Ανθίμου
"Επόμενος" των Αγίων Τριών Ιεραρχών, έκανε στόρι στα Social Media και ανακοίνωσε μέσα στην καλή χαρά πως κερνάει καφέ μετά την Εκκλησία. Μοιράζει κάρτες για να κεράσει καφέ, σε οποιαδήποτε καφετέρια της πόλης. Βέβαια  με αυστηρά τεχνικά κριτήρια η ιδέα του είναι μάλλον συντηρητική. Θα μπορούσαμε να του δώσουμε ιδέες για πιο trendy επικοινωνιακά τεχνάσματα (Dabbing, Flossing, Ice Bucket Challenge και άλλα πολλά).

Μια κίνηση με έντονο εκκοσμικευτικό άρωμα που φανερώνει δυστυχώς ποιμαντική φτώχεια. Με τρικ και viral λογικές, η εν Χριστώ αγάπη εκπίπτει σε φτηνό ουμανιστικό ανθρωπισμό, προδίδοντας τον Θεανθρώπινο.

Ακόμα και αν κάνει sold out ο εν λόγω Αρχιερέας άραγε τι συμπέρασμα θα βγάλει; Σε αντίθετη περίπτωση άραγε θα θορυβηθεί; Εμείς ευχόμαστε να εννοήσει την αντιπατερική του πρακτική, να επιστρέψει από τον οικουμενιστικό δρόμο της απώλειας.

Φήμες που θέλουν του χρόνου να τους λέει και το φλιτζάνι τις θεωρούμε κακόγουστο αστείο.
Καλή Μετάνοια