Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Διακόπηκε στο Αίγιο η δίκη του Μητρ. Αμβροσίου - Συνεχίζεται την Δευτέρα

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί τη Δευτέρα οπότε και αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης, να απολογηθεί ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος  και απαγγελθεί η εισαγγελική πρόταση.
Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας. Εντός και εκτός της αίθουσας είχε συγκεντρωθεί ομάδα υποστηρικτών των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οι οποίοι κατέφθασαν στο Αίγιο με λεωφορεία!
Στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας βρέθηκε και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ενώ για να στηρίξουν τον κ. Αμβρόσιο στο δικαστήριο έδωσαν το παρόν οι Μητροπολίτες Πειραιά, Ηλείας και Γόρτυνος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατηγορείται για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου. Αφορμή ήταν τα ομοφοβικά σχόλια που είχε περιλάβει σε κείμενό του, με το οποίο φαινόταν να προτρέπει τους αναγνώστες του να απομονώσουν («φτύστε τους») τους ομοφυλόφιλους και τους υποστηρικτές τους.
Ο τίτλος του κειμένου του, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2015, ήταν: «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ». Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και σε εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν έφεση.