Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Θα μεταδώσει το συλλαλητήριο η ΕΡΤ

Η αναμενόμενη μαζικότητα του συλλαλητηρίου της Κυριακής ενάντια στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως έχει κινητοποιήσει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Η ΕΡΤ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να μην είναι απούσα από τα μεγάλα γεγονότα αλλά και πως αντιλαμβάνεται ότι ο όγκος των διαδηλωτών θα είναι τέτοιος, που δεν μπορεί να αγνοηθεί από τη δημόσια τηλεόραση.
Σε αυτή τη λογική έχει ήδη ενεργοποιήσει τον μηχανισμό της προκειμένου να προβάλει έκτακτη ενημερωτική εκπομπή την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, από τις 14.00 έως τις 16.00, στην ΕΡΤ2. Σε ρόλο οικοδεσπότη θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος, ένα πρόσωπο το οποίο αξιοποιείται συχνά όταν τα γεγονότα έχουν μεγάλη βαρύτητα.
Δεδομένου ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα, η ΕΡΤ θα επιχειρήσει να «διαβάσει» άρθρο άρθρο τη συμφωνία, φιλοξενώντας επιστήμονες, συνταγματολόγους, ιστορικούς, πολιτικούς και δημοσιογράφους, καλύπτοντας όλο το φάσμα των απόψεων.
Πέραν του έκτακτου ενημερωτικού προγράμματος της Κυριακής, η ΕΡΤ1 «ανοίγει τον διάλογο» από την Παρασκευή το απόγευμα στις 19.00, στην εκπομπή του Αρη Ραβανού, ενώ θα δώσει συνέχεια και τη νύχτα της Δευτέρας, στις 23.00, στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.
Σε πλήρη ετοιμότητα φαίνεται πως βρίσκεται ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και για τη διοργάνωση και τη μετάδοση πολιτικού debate, εφόσον συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.