Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

Χριστιανοί από διαφορετικές ομολογίες προσεύχονται από κοινού στη Θεσσαλονίκη

katanixis.grΈφτασε ο κόμπος στο χτένι. 
Με αυτή τη δημοσίευση αποκαλύπτεται με τον πλέον επίσημο τρόπο, πως στην φερόμενη ως Αγία και Μεγάλη Σύνοδος του Κολυμπαρίου, η διοικούσα Ορθόδοξη Εκκλησία μετήλθε τον Ρουβίκωνα της παναιρέσεως του οικουμενισμού. 
Ποια τα ντοκουμέντα;
Η αμνήστευση των Συμπροσευχών από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και όλους τους Πατριάρχες, Αρχιερείς και επιφανείς καθηγητές.
Η αμνήστευση της Ουνίας στο Ουκρανικό με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όχι μόνο προκαλεί Σχίσμα με το Πατριαρχείο Μόσχας αλλά να κοινωνεί ανερυθρίαστα τον Ουνίτη πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ποροσένκο.
Η Εβδομάδα τω συμπροσευχών είναι κερασάκι στην τούρτα.
Είναι όμως και το αγκάθι που θα ξεγυμνώνει την ηγεσία της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Γιατί φανερώνει τον πραγματικό λόγο της δίωξης του π.Νικολάου Μανώλη και του π.Θεοδώρου Ζήση.
Γιατί δικαιώνει την απόφαση της διακοπής της μνημόνευσης του Οικείου Επισκόπου, ως ύστατο πατερικό μέσο αντίδρασης όταν κηρύττεται γυμνή την κεφαλή η παναίρεση του οικουμενισμού.
Τι περιμένετε πατέρες και αδελφοί;
Και άλλα ντοκουμέντα;
Νυν υπέρ πάντων ο αγών για την Μακεδονία.
Νυν υπερπάντων ο αγών για την Ορθοδοξία.
Χριστιανοί από διαφορετικές ομολογίες προσεύχονται από κοινού στη Θεσσαλονίκη
Oρθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί, Προτεστάντες, Αρμένιοι, Αγγλικανοί και Ευαγγελικοί ενώνουν τις προσευχές τους στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου.
Η Ανακοίνωση τους
Σας κάνουμε γνωστό πως στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα ΌΛΩΝ των Χριστιανών, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00 το βράδυ, στον Ιερό Καθολικό Ναό Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου της Θεσσαλονίκης (Φράγκων 19), θα τελεστεί Οικουμενική Βραδιά Συμπροσευχής.
Επιπλέον, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα τελεστεί Βυζαντινή Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με το Ορθόδοξο τυπικό, στις 10.00 το πρωί.
Στην Οικουμενική Συμπροσευχή θα συμμετέχουν πλήθος κόσμου από διάφορες Χριστιανικές Κοινότητες (Καθολικοί, Ορθόδοξοι, Διαμαρτυρόμενοι, Αρμένιοι, Αγγλικανοί κ.α.) καθώς θα υπάρχουν και οι εκπρόσωποι των προαναφερθέντων εκκλησιών που θα συλλειτουργήσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Λίγα Λόγια για την Παγκόσμια Οικουμενική Εβδομάδα Προσευχής:
Σε όλο τον κόσμο δηλαδή και στις 5 ηπείρους, κάθε χρόνο, από τις 18 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, προσεύχονται οι χριστιανοί ιδιαίτερα, κάθε μέρα, για την Ενότητα – Ένωση όλων των Χριστιανών Ομολογιών.
Ως κεντρική σκέψη για την έμπνευση της προσευχής και της οικουμενικής συνεργασίας όλων των Χριστιανών, το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, σε στενή συνεργασία με το Συμβούλιο της Καθολικής Εκκλησίας για την Ένωση των Εκκλησιών, μας προτείνουν: «Πράξτε το δίκαιο. Δείξτε αγάπη, Ακολουθείστε τον Θεό σας πρόθυμα» (Μιχαΐας 6, 6-8)
Στην τελετή αυτή, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και όλου του κόσμου, διαβάζονται κείμενα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, ψάλλονται ύμνοι, γίνονται ομιλίες και κοινοποιείται η συμμετοχή του κόσμου σε έναν κοινό φιλανθρωπικό σκοπό.
Με εκτίμηση,
Εκ μερους του Ιερού Καθολικού Ναού
Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου
Θεσσαλονίκης (Φράγκων 19)