Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Απαραίτητη διευκρίνιση...

Απαραίτητη διευκρίνιση για το κείμενο: «Χωρούν και οι αμαρτωλοί στη φάτνη σου, Χριστέ μου;… ή «Ένας φανταστικός διάλογος!»
Πορφυρίτης
Επειδή το κείμενο: «Χωρούν και οι αμαρτωλοί στη φάτνη σου, Χριστέ μου;…[1] ή «Ένας φανταστικός διάλογος!», οδήγησε σε κάποια λανθασμένα συμπεράσματα, αντίθετα από αυτά που θα ήθελα να εννοηθούν, προφανώς από δικό μου σφάλμα, παρακαλώ για την δημοσίευση αυτού του διευκρινιστικού κειμένου.
Αντίθετες εντυπώσεις προκλήθηκαν, και από την ανάρτηση του κειμένου, από ιστολόγια, χωρίς την απαραίτητη παραπομπή[1], (ή την πηγή προέλευσης του κειμένου) άνευ της οποίας δεν μπορεί να κατανοηθεί το κείμενο, όπως επίσης και από την μετάλλαξη του τίτλου του, για λόγους φυσικά, που τα ιστολόγια γνωρίζουν (βλέπε π.χ.: «Πορφυρίτης: Η αγκαλιά του Πατέρα ανοικτή ακόμα και για τους αμαρτωλούς ή μία ψεύτικη ελπίδα;»[2]).
Θα ήθελα να τονίσω, ότι πρόθεσή μου ήταν, η ανάδειξη του νέου «ποιμαντικού» τρόπου αντιμετώπισης της αμαρτίας από κάποιους χαρισματούχους ποιμένες, που όμως, δεν αποπνέει αγιογραφικό και αγιοπατερικό άρωμα, ακολουθώντας τον διάλογο του αρχικού κειμένου! Αυτό και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Θα προσπαθήσω στο μέλλον να είμαι προσεκτικότερος!
Με την, εν Χριστώ, αγάπη προς όλους,
Πορφυρίτης