Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Αμβρόσιος: Η Ορθοδοξία μας προδόθηκε! Χάνεται! Αλλά και η Ελλάδα μας τελειώνει! Δυστυχώς κι αυτή χάνεται!

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ
Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε προχθές, 1η Ιανουαρίου, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Μεγάλου στην Ιερά Μητρόπολη.
Αρχικά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθως επίσημη Δοξολογία επί τη εισόδω στο νέο έτος, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος.
Λίγο πριν την Απόλυση της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους τοπικούς άρχοντες (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας) και στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο φιλάνθρωπος Κύριος Ιησούς Χριστός να ευλογήσει το νέο έτος, ώστε να είναι για όλους μας σωτήριο και ειρηνικό.
«Εύχομαι το 2019 να είναι έτος ειρηνικό, έτος αγιαστικό για τις καρδιές μας, έτος προόδου, έτος ανακουφίσεως. Δυστυχώς όμως, δίχως να προφητεύω, θέλω να σας πω αυτό που έχω στην καρδιά μου. Φοβάμαι ότι τελειώνει η χριστιανική Ελλάδα… Ένας νέος κόσμος έρχεται… Μία νέα ιστορία γράφεται… Αυτοί που μας κυβερνούν είναι άθεοι και θέλουν να κάνουν ουδετερόθρησκο το Κράτος μας. Δεν είναι δικά μου τα λόγια αυτά. Για του λόγου το αληθές έχω κοντά μου χθεσινές εφημερίδες. Η μία γράφει «Βίαιη θρησκευτική μετάλλαξη της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Πάνω από 400 τζαμιά λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα» (βλ. εφημερίδα ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 31.12.2018, σελ. 16).
«Θα έχουμε μείνει οι μισοί μέχρι το 2068», γράφουν οι εφημερίδες! «Τρομακτικές συνέπειες για τη Χώρα  προκύπτουν από το δημογραφικό  πρόβλημα. Η Ελλάδα γερνάει με ραγδαίους ρυθμούς. Μέσα σε μια επταετία ο πληθυσμός της μειώθηκε κατά 360.000. Μέσα στην επόμενη 12ετία θα μειωθεί κατά 770.000. Και αν οι γεννήσεις κυμανθούν στα σημερινά άκρως χαμηλά επίπεδα, σε 35-50 χρόνια θα έχει μείνει ακριβώς ο μισός» πληθυσμός!(βλ. εφημερίδα ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, σελ.8).  Η Ελλάδα, λοιπόν, τελειώνει!
Αλλά και η Ορθοδοξία μας τελειώνει! Η Ορθόδοξη Ελλάδα σε μερικά χρόνια θα ανήκει πλέον ......στην ιστορία!
Θέλετε αποδείξεις; Θα προσθέσω, λοιπόν, ότι το κράτος των αθέων και μάγων, που μας κυβερνάει, άρχισε ήδη να γκρεμίζει ναούς των Ορθοδόξων για να χτίσει ναούς των Μουσουλμάνων, δηλ. Τζαμιά και Μουσουλμανικά Τεμένη. Η αρχή έγινε από το Βοτανικό! Εκεί, χτίζεται ολοταχώς ένα Μουσουλμανικό Τέμενος με δικά σας χρήματα! Γενικώτερα, λοιπόν, για να μη παρεμποδίζεται η θέα του Τεμένους κατεδάφισαν ήδη τον υφιστάμενο Ορθόδοξο Ναό! Και, δυστυχώς, ουδείς διαμαρτυρήθηκε!  
Συγχρόνως οι μουφτήδες της Θράκης, δηλ οι θρησκευτικοί λειτουργοί του Ισλάμ, μισθοδοτούνται κανονικά από το Υπουργείο των Εξωτερικών, ήτοι με χρήματα του Ελληνικού Κράτους! Τήν ίδια ώρα η Ελληνική Πολιτεία θέλει να στερήσει το μισθό από τον Έλληνα Εφημέριο, ο οποίος αγωνίζεται συνεχώς για να μη σβήσουν τα καντήλια της πίστεώς μας!
Θέλετε και εδώ αποδείξεις; Να ανατρέξετε στη Συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, η οποία ανακοινώθηκε δημοσίως από την TV στις 6 Νοεμβρίου!!!!
Ένα άλλο σημείο, το οποίο σηματοδοτεί την καταστροφή δηλ. τον εξαφανισμό της Ελλάδος, μιας ένδοξης Χώρας, η οποία έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού στον κόσμο, είναι το εξής: Σε μία διεθνή συμφωνία, που συνυπέγραψε ο Πρωθυπουργός μας στο Μαρακέ, εκεί κάτω στο Μαρόκο, σε μια Διεθνή Σύνοδο Αρχηγών Κρατών, αποδέχθηκε, ότι τα σύνορα της Ελλάδας θα είναι ελεύθερα σε κάθε μετανάστη απ' οπουδήποτε προερχόμενο, ο οποίος θα επιθυμούσε να εγκατασταθεί στη Χώρα μας! Αυτός, δηλ. ο μετανάστης, θα έχει τα ίδια δικαιώματα με τους αυτόχθονες, με τους γηγενείς, δηλ. με εμάς! Και για να επαληθεύεται ο λόγος μου, μια Αθηναϊκή εφημερίδα στο χθεσινό της φύλλο έγραψε: «Σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.... Όλα τα έξοδα για τους λαθρομετανάστες τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αλλοδαποί θα περνούν εδώ «ζωή και κότα», από τους υπέρογκους φόρους, που εισπράττει το Κράτος ληστρικά από το υστέρημά μας». Με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2018 υπεγράφη μία απόφαση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με την οποία «οι ανωτέρω δαπάνες θα αντιμετωπίζονται από πιστώσεις είτε του τακτικού Προϋπολογισμού είτε του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (άρθρο 96 παράγρ. 2 του Ν. 4368/2016) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ- Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΡΗΓΑΣ» (βλ. εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 30.12.2018).
Επομένως, τα γεγονότα μας λέγουν ότι οι Έλληνες οδηγούνται σε θάνατο, για να ζήσουν κάποιοι άλλοι σε αυτόν τον τόπο. Δεν πειράζει… Ας γίνει το θέλημα του Θεού, αφού εμείς Τον εγκαταλείψαμε…
Σας υπενθυμίζω δε ότι το Ελληνικό Κράτος δίνει 300 και πλέον ευρώ για κάθε μέλος οικογένειας μεταναστών. Μόλις προ δύο μηνών κάποιος μετανάστης, αφού έκαμε μεγάλη φασαρία στην Τράπεζα, εισέπραξε το ποσόν των 1.800 €  ως μηνιαίο επίδομα της οικογενείας του = χρηματοδότηση της Ελληνικής Πολιτείας σε μετανάστες! Όλα αυτά, δυστυχώς, μας τα κρύβουν τεχνηέντως όχι μόνον εκείνοι, που μας κυβερνούν, αλλά και τα Μέσα Ενημερώσεως, που είναι πουλημένα … ».
Αυτά μεταξύ άλλων είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος και κατέληξε με τα εξής λόγια: « Όλα αυτά γίνονται διότι έχουμε εγκαταλείψει τον Θεό! Φαίνεται πώς τελειώνει το λαδάκι, που καίει στο καντηλάκι είκοσι τόσους αιώνες στην Ελλάδα και ονομάζεται «Ορθοδοξία»! Δυστυχώς, ναι τελειώνει! Οι άθεοι, που μας κυβερνούν σήμερα, έχουν βάλει στόχο τους να το σβήσουν! Αυτό σημαίνει το «ουδετερόθρησμο» Κράτος, που προσπαθούν να νομοθετήσουν!  
Αδελφοί μου και Τέκνα μου εν Κυρίω,
Εύχομαι και προσεύχομαι ώστε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Και αυτό διότι ακόμη υπάρχει ελπίδα! Ο Θεός δεν θα μας εγκαταλείψει!  Όσοι πιστεύουν στον Θεό, θα σωθούν! Όσοι, λοιπόν, θέλετε να σωθείτε, «κρατηθείτε από το… φουστάνι τής Παναγίας μας», όπως επί λέξει είπε ένας άγιος Αγιορείτης μόλις πρόσφατα,  στις 29 Νοεμβρίου! Εύχομαι η Προστάτιδα του Αιγίου, η Παναγία μας, η Κυρά του Αιγίου, η Τρυπητή, να μας ελεεί και να μας προστατεύει. Όμως, για να γίνει αυτό, πρέπει όχι μόνον να είμαστε, αλλά και να παραμένουμε μέσα στην αγκαλιά Της!».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος ευχήθηκε προς όλους μια καλή και ευλογημένη χρονιά, αναφερόμενος στην ανάγκη ενότητας μεταξύ Κλήρου και Λαού στις δύσκολες αυτές μέρες για την περιοχή και τη Χώρα μας.
Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, εκεί όπου αντήλλαξε ευχές όχι μόνο με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και με δεκάδες Αιγιωτών που προσήλθαν στο «στολίδι» της πόλης, το ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕΪΚΟ, το οποίο άνοιξε χθες τις πύλες του ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως
Αίγιον, 3 Ιανουαρίου 2019