Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία των Πρεσπών: Κατατέθηκε στη Βουλή - Αυτό είναι το τελικό κείμενο

Γιατί δεν την υπέγραψε η κ. Κουντουρά- Τη Δευτέρα το απόγευμα η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας - Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση η κύρωση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Στην ιστοσελίδα της Βουλής αναρτήθηκε το Σάββατο, μια ημέρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Διαβάστε εδώ το σχέδιο νόμου στα ελληνικά και τα αγγλικά
Διαβάστε εδώ την αιτιολογική έκθεση
Διαβάστε εδώ την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους
Διαβάστε εδώ την ειδική έκθεση
Το σύνολο των εμπλεκομένων μελών του υπουργικού συμβουλίου, εκτός της κυρίας Ελένης Κουντουρά υπογράφουν την Συμφωνια των Πρεσπών που κατατέθηκε στην Βουλή. Το όνομα της υπουργού Τουρισμού υπάρχει στο τελος των εγγράφων, ωστόσο αντι αυτής υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργος Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Σύμφωνα με την σχετικη παραπομπή η κυρία Κουντούρα αντικαθίσταται λόγω απουσίας της στο εξωτερικό έως τις 19 Ιανουαρίου. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως η προερχόμενη απο του Ανεξάρτητους Έλληνες υπουργός δεν έχει δημοσια διευκρινήσει εάν θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας.
prespes-keimeno-symfonia
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ για τη Δευτέρα το απόγευμα στις 17:00 προγραμματίστηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής που θα εξετάσει το επίμαχο νομοσχέδιο. Τις υπόλοιπες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα κατατεθεί στην Ολομέλεια και πότε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία θα τις αποφασίσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.