Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Πονηρή υπουργική εγκύκλιος του κ. Γαβρόγλου

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης
Ἔλαβα αὐτή τήν ἐπιστολή καί τήν ὑπουργική ἐγκύκλιο, πού ἀποτελεῖ τό νέο κατάντημα τοῦ Ὑπουργείου α-Παιδείας καί τά δημοσιεύω. Ἡ πονηρία τῶν ἐθνομηδενιστῶν καί διεθνιστῶν Συριζαίων ἀποκαλύπτεται καί πάλι. Στό πρόσφατο παρελθόν ἀσχολήθηκα πολλάκις μέ τόν ἐν λόγῳ ὑπουργό καί γιά τό ἴδιο θέμα καί κυρίως γιά τό Μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν (Τα απειλητικά ''γαυγίσματα'' του Γαβ-ρόγλου (υπουργού α-παιδείας) [ΒΙΝΤΕΟ 2018]). Μπορεῖτε νά διαβάσετε τά συγκεκριμένα ἄρθρα μου μέσω τῶν συνδέσμων στίς ὑποσημειώσεις τῆς παρούσης ἀνάρτησης. Στό τέλος τῆς ἀνάρτησης μπορεῖτε νά διαβάσετε τήν ὑπουργική ἐγκύκλιο.


Πονηρή υπουργική εγκύκλιος του κ. Γαβρόγλου
        
Ο θλιβερός υπουργός Παιδείας ή καλύτερα απαηδίας, ως πολιτικό σταλινικό απολειφάδι μιας καταστροφικής κυβερνητικής συμμορίας, καθώς  και συνεργάτης ενός ιστορικού απορρίμματος, του κιναιδοκοπρόφιλου Πρωθυπουργού[1] με τις προδοτικές πολιτικές επιλογές, μετά από την περσινή εγκύκλιό του[2] σε σχολικές μονάδες να αφήνουν οι μαθητές την τσάντα στο σχολείο για ένα Σαββατοκύριακο, επιστρέφει τώρα αυξάνοντας σε δύο τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα (υπάρχουν σχολεία που έχουν θεσπίσει την εφαρμογή σε κάθε Σαββατοκύριακο!) και φυσικά θα ανεβάζει τον αριθμό σταδιακά.
Στο θολωμένο του υπουργικό μυαλό, αυτός ο άνθρωπος που αποδόμησε το μάθημα των Θρησκευτικών χάριν της νεοεποχίτικης πανθρησκειακής του προσήλωσης, ομιλεί πλέον για βιβλία και όχι για τσάντα. Έλαβε μηνύματα ότι κάποιοι μαθητές εφαρμόζοντας το γράμμα  του νόμου (ενώ το μέτρο ήταν προαιρετικό για τους μαθητές και τους γονείς τους αφού η τσάντα είναι ιδιωτική περιουσία και δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να την αφήσουν στο σχολείο) ή δεν την άφηναν ή την άφηναν άδεια παίρνοντας τα βιβλία στο χέρι. Επανέρχεται λοιπόν τώρα με πονηρία, κάνοντας λόγο μόνο για βιβλία, μιας και αυτά είναι περιουσία του δημοσίου που διανέμεται δωρεάν και άρα μπορούν να κρατηθούν στο σχολείο. Για να είναι σίγουρος ο εθνικός κατεδαφιστής, ότι τις Δευτέρες οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο αγράμματοι, τρίζει τα δόντια του στους εκπαιδευτικούς (γαβ γαβ ο Γαβρόγλου) με σαφή υπογράμμιση στο άθλιο κείμενό του, ότι δεν είναι συμβολικό αυτό που γίνεται και να μη διανοηθούν να βάζουν εργασίες και να εξετάζουν στην προβλεπόμενη από το αναλυτικό πρόγραμμα ύλη τους μαθητές τους, καθιστώντας τους ανδρείκελα και φοβισμένα δημοσιοϋπαλληλικά φεουδαρχικά άβουλα όργανά του. Όσοι βέβαια τον υπολογίζουν. Οι υπόλοιποι, αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι ο στόχος της "δράσης" αυτής, δεν είναι βέβαια η σύσφιξη των οικογενειακών σχέσεων χωρίς το άγχος της μάθησης όπως δόλια υποστηρίζεται, αλλά η μεθοδευμένη και οργανωμένη παραγωγή σε βάθος χρόνου αγραμμάτων άκριτων αμνημόνων πολιτών οι οποίοι λόγω της ασχετοσύνης τους θα είναι και ευκολοδιοίκητοι από τις επερχόμενες νεοεποχίτικες εξουσίες. Οι ολίγοι έχοντες τον παρά, θα εκπαιδεύονται σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Εσπερίας και θα επιστρέφουν ολιγάρχες για να εξουσιάζουν τους αγράμματους, καθιστώντας τους στην καλύτερη περίπτωση γρανάζια μηχανικά ενός ολοκληρωτικού συστήματος. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια και όποιος δεν βλέπει τι γίνεται θα πάρει με την τύφλωσή του, μαζί και τον περίγυρό του.