Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Επανακαταμετρήσεις μέχρι τελικής αναθεώρησης…

Ομολογία μεθόδευσης από τον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Νίκο Βούτση για την Αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου ότι όλες οι προτάσεις του κυβερνώντος κόμματος τελικά υπερψηφίστηκαν. Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν υπήρξε επανακαταμέτρηση στο συγκεκριμένο άρθρο για το οποίο προτείνεται η κατοχύρωση του ουδετερόθρησκου Κράτουςπαραδέχθηκε ότι σε μια σειρά άρθρων όπου το αποτέλεσμα ήταν οριακό, μπορεί να χρειάστηκαν ακόμη και τρεις ή και τέσσερις επανακαταμετρήσεις. Σχολιάζοντας δε το αποτέλεσμα 151 που πήρε το συγκεκριμένο άρθρο, είπε με νόημα πως «αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή εκδοχή».
Για την ιστορία, οι βουλευτές που “βρεθήκαν” να έχουν ψηφίσει τη συγκεκριμένη τροποποίηση ήταν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτός των Γιάννη Μιχαλογιαννάκη που ψήφισε ΟΧΙ και της Νίνας Κασιμάτη που ψήφισε “ΠΑΡΩΝ” και οι ανεξάρτητοι βουλευτές: Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Τέρενς Κουίκ, Σπύρος Δανέλης, Κατερίνα Παπακώστα, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης.
Η επανακαταμέτρηση αποδεικνύεται και από την παρακάτω φωτογραφία: Αρχικά το άρθρο 3 είχε μετρηθεί με 150 ψήφους και κατόπιν διορθώθηκε στους 151.
Σε ένα απόσπασμα της Πολιτείας ο Πλάτων εμφανίζει τον Γλαύκωνα να παρατηρεί«Γελοῖον γάρ, ἦ δ’ ὅς τόν γε φύλακα φύλακος δεῖσθαι» δηλ. «Θα ήταν γελοίο ο φύλακας να χρειάζεται φύλακα»
Προφανώς ζούμε τέτοιες ημέρες…