Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Τι απαντούν Μπουτάρης - Καμίνης για τη συνεργασία με Σόρος

Η συνεργασία αυτή, οι όροι και οι προϋποθέσεις της καθορίζονται από τους Δήμους μας και όχι από το συγκεκριμένο ίδρυμα, αναφέρουν οι δύο δήμαρχοι.
Ανακοίνωση σχετικά με με δημοσιεύματα που συσχετίζουν τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Αθηναίων με τη δραστηριότητα του επιχειρηματία Σόρος εξέδωσαν οι δύο δήμοι, με κοινή δήλωση των δημάρχων Γιάννη Μπουτάρη και Γιώργο Καμίνη.
«Οι Δήμοι μας συνεργάζονται προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων τους με δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Open Society Foundation (σ.σ. του Τζορτζ Σόρος). Όλες αυτές οι συνεργασίες υλοποιούνται με διαφάνεια και ακολουθούν όλες τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες, που ελέγχονται από τα Δημοτικά Συμβούλια των πόλεών μας και είναι διαθέσιμες μέσω διαδικτύου»αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η συνεργασία αυτή, το αντικείμενο, οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας καθορίζονται από τους Δήμους μας και όχι από το συγκεκριμένο ίδρυμα, αφορούν την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων και την ομαλή ένταξη προσφύγων και την εκπαίδευσή τους. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλους δήμους, αφορούσε κατά καιρούς και την προμήθεια πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων», προσθέτει.
«Οποιαδήποτε άλλη φήμη που -υπό την προστασία της βουλευτικής ασυλίας- διαδίδεται και ‘’ανακαλύπτει’’ σκοτεινές, ανήθικες και παράνομες συνεργασίες, κινείται μεταξύ θεωρίας συνωμοσίας και ακραίου ψεκασμού», καταλήγει η ανακοίνωση.
Αναλυτικά:
Αναφορικά με δημοσιεύματα που συσχετίζουν τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Αθηναίων με τη δραστηριότητα του επιχειρηματία Σόρος, οι δήμαρχοι κ.κ. Γ. Μπουτάρης και Γ. Καμίνης τονίζουν τα εξής:
Οι Δήμοι μας συνεργάζονται προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων τους με δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Open Society Foundation. Όλες αυτές οι συνεργασίες υλοποιούνται με διαφάνεια και ακολουθούν όλες τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες, που ελέγχονται από τα Δημοτικά Συμβούλια των πόλεών μας και είναι διαθέσιμες μέσω διαδικτύου.
Η συνεργασία αυτή, το αντικείμενο, οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας καθορίζονται από τους Δήμους μας και όχι από το συγκεκριμένο ίδρυμα, αφορούν την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων και την ομαλή ένταξη προσφύγων και την εκπαίδευσή τους. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλους δήμους, αφορούσε κατά καιρούς και την προμήθεια πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων.
Οποιαδήποτε άλλη φήμη που -υπό την προστασία της βουλευτικής ασυλίας- διαδίδεται και ‘’ανακαλύπτει’’ σκοτεινές, ανήθικες και παράνομες συνεργασίες, κινείται μεταξύ θεωρίας συνωμοσίας και ακραίου ψεκασμού.