Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

Ο Γαλλίας Εμμανουήλ τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας του Καζακστάν

katanixis.gr: Η αναπαραγωγή της είδησης βράβευσης του Μητροπολίτη Γαλλίας, χωρίς σχολιασμό, ενέχει τον κίνδυνο της σιωπηλής ανοχής.
Ο λαός λέει πως "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά" και εννοεί πως μόνο τα ράσα δεν αρκούν αν ο κληρικός δεν αποδειχθεί άξιος της Ιερατικής του κλήσεως.
Στη σύγχρονη εποχή του ξεχαρβαλώματος των πάντων, το ράσο έχει στοχοποιηθεί από τους ίδιους τους προοδευτικούς κληρικούς που φαίνεται να τους είναι ιδιαιτέρως βαρύ.
Μια θλιβερή περίπτωση που δυστυχώς μας θυμίζει την στοχοποίηση του ράσου, αποτελεί και η είδηση βράβευσης του Μητροπολίτη Γαλλίας, ο οποίος παρέστη κουστουμάτος.
Θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσει στον πιστό λαό του Θεού γιατί πέταξε τα ράσα του.
Θα περιμένουμε για να μην αδικήσουμε κανέναν.
Ο Γαλλίας Εμμανουήλ τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας του Καζακστάν
Σε μια σεμνή τελετή, στην αίθουσα της Πρεσβείας του Καζακστάν, ο Εξοχότατος Πρέσβης κ. Jean Galiev, επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας του Καζακστάν, σύμφωνα με απόφαση του Εξοχοτάτου Προέδρου της χώρας κ. Nursultan Nazarbayev, για τη συμβολή του Μητροπολίτου Γαλλίας στον διαθρησκειακό διάλογο, τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των θρησκειών.
Ο κ. Πρέσβης μετέφερε τα συγχαρητήρια του Προέδρου του Καζακστάν και ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Εξοχοτάτο Προέδρο κ. Nursultan Nazarbayev και τον κ. Πρέσβη για αυτή την μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό του.