Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

Επίσκεψη της ΠΕΘ στον Οικουμενικό Πατριάρχη

katanixis.gr: Τελευταία η ΠΕΘ δε μας τα λέει καλά...

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Πατριαρχική Σχολή της Χάλκης, από τις 10 εως τις 13 Ιανουαρίου 2019, ο πρόεδρος του Δ.Σ. καθηγητής κ. Ηρακλής Ρεράκης και τα μέλη της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων : καθηγητές κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, Βασίλειος Τσίγκος, Μιλτιάδης Βάντσος και ο κ. Ευάγγελος Πεπές (ΕΔΙΠ του Τμήματος), έγιναν δεκτοί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίον.
Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ) ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο τόσο για τους χαιρετισμούς και τις ευλογίες που πάντοτε, όποτε του έχει ζητηθεί σε Συνέδρια της ΠΕΘ, αποστέλλει όσο και για τις ορθές και αποφασιστικές παρεμβάσεις και αντιρρήσεις του έναντι της αναθεωρήσεως των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν στην Εκκλησία και στο μάθημα των Θρησκευτικών. Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης ενέκρινε τις προσπάθειες της ΠΕΘ και εξέφρασε τη θέση ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ανάγκη να έχει χριστοκεντρική κατεύθυνση και να περιλαμβάνει στη δομή του, πρωτίστως και βασικώς, την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία και να έπεται η διδασκαλία της θρησκευτικής ενημέρωσης.
Τέλος, ο Παναγιώτατος ζήτησε να μεταφερθεί στους θεολόγους η αγάπη, η ευλογία και η προτροπή του να μένουν, χάριτι Θεού, προσηλωμένοι στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και παράδοση.