Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

Ο Πάιατ κήρυξε… πόλεμο με τη Ρωσία για την Ορθοδοξία

Ο αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, κατήγγειλε σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 προσπάθεια ανάμειξης της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές και την εμπλοκή της με την Ορθόδοξη Εκκλησία «Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών.
Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη» είπε ο κ. Πάιατ και πρόσθεσε: «Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».
Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη έγιναν στην εκδήλωση disinfo week στην Αθήνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης.
«Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» είπε ακόμη ο κ. Πάιατ.
ΠΗΓΗ

«Mύλος» με τις δηλώσεις Πάιατ για εμπλοκή της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές - Αμερικανός πρεσβευτής: «Δεν το είπα έτσι»
«Mύλος» με τις δηλώσεις Πάιατ για εμπλοκή της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές αφού ο Αμερικανός πρεσβευτής τώρα το αρνείται και υποστηρίζει ότι στον ΑΝΤ1 «χάθηκαν στην μετάφραση»
Πάντως ο ΑΝΤ1 παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος.
Στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Ant1 μεταδόθηκαν υποτιτλισμένες δηλώσεις του πρέσβη σχετικά με το ενδεχόμενο ανάμειξης της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές.
Εκεί ο σταθμός, από λάθος όπως διευκρινίστηκε, μετέφρασε τα λόγια του κυρίου Πάιατ ως «μπορώ τώρα να σας πω» (I can now tell you) ενώ ο αμερικανός πρεσβευτής λέει «δεν μπορώ να σας πω» (I can not tell you) «ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».
«Εφόσον οι δηλώσεις μου στον Ant1 κατά το Συνέδριο Παραπληροφόρησης διαστρεβλώθηκαν και μεταδόθηκαν ευρέως, εδώ είναι το τι είπα», έγραψε ο κύριος Πάιατ στο Twitter, επισυνάπτοντας ολόκληρη την απομαγνητοφώνηση της δήλωσής του.

Πάντως παραμένουν τα υπόλοιπα που είπε:
«Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» είπε ο κ. Πάιατ.
Τι εννοεί ο κύριος Πάιατ να αντιδράσει καταλλήλως ο ελληνικός Τύπος; Δηλαδή ο ελληνικός Τύπος εκ προοιμίου δέχεται τις αμερικανικές θέσεις; Γιατί αποτελούν θέσφατο;
Αν ας πούμε οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν με δηλώσεις (όπως έκαναν στο παρελθόν) υπέρ κάποιου αρεστού σε αυτές πολιτικού σχηματισμού αναλόγως των συγκυριών, τότε ας πούμε ο ελληνικός Τύπος να μην «αντιδράσει καταλλήλως»;
Την ίδια ώρα, άλλη μία καταγγελία, εκείνη του Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για «εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις ποιυ επιχειρούν να επηρεάσουν τις ευρωεκλογές.
«Υπάρχουν εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν --ανοικτά ή μυστικά-- να επηρεάσουν τις δημοκρατικές επιλογές των Ευρωπαίων, όπως συνέβη με το Brexit και με έναν ορισμένο αριθμό προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί και πάλι με τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
Γενικώς επιχειρείται να στηθεί ένα αφήγημα ότι οι λαοί πλέον δεν ξέρουν να αποφασίζουν σωστά και ότι αυτά που ψηφίζουν δεν είναι κατάλληλα. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα…