Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αίθουσα ηρεμίας - ησυχίας!

katanixis.grΤι κρύβεται πίσω από τους σχεδιασμούς του υπουργείου μετά την αίθουσα ηρεμίας;
Άραγε για το μέλλον ευαγγελίζονται και τον διαλογισμό για τα παιδιά μας;
Μήπως ο καθένας μας θα πρέπει να προβληματίζεται για τα κίνητρά τους και τον σχεδιασμό πίσω από φαινομενικά αθώους πειραματισμούς;
Το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αίθουσα ηρεμίας - ησυχίας
Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου εκτός από τις συνηθισμένες αίθουσες διδασκαλίας διαθέτει και την πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος «Αίθουσα Ηρεμίας- Ησυχίας».
Η εν λόγω σχολική αίθουσα αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας.
Η δημιουργία της έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής διδακτικών πρακτικών.
Το πρωτοποριακό εγχείρημα παρουσιάστηκε επισήμως την Πέμπτη 6 Μαρτίου και όλοι ευελπιστούν στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της αίθουσα  και αναμένουν θετικά αποτελέσματα στη μαθησιακή διαδικασία, στη ψυχική υγεία και στις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών.