Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Για πρώτη φορά στην Ιστορία απαγορεύτηκε το «Μακεδονία Ξακουστή» στην μαθητική παρέλαση

Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, δεν ακούστηκε το εμβατήριο "Μακεδονία Ξακουστή" στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.
Ετσι επιβεβαιώνονται όσοι έλεγαν πως από την αρχή η συμφωνία των Πρεσπών προέβλεπε "κόψιμο" του ένδοξου εμβατηρίου. Είναι πλέον ολοφάνερο πως όλα συγκλίνουν προς την δημιουργία μιας νέας γενιάς γενίτσαρων στην χώρα, μιας γενιάς με διαφορετική ιστορία που θα μπορεί να παραχωρεί άνετα εθνικά εδάφη.
O υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε:
«Γιορτάζουμε σήμερα μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας, η πιο κορυφαία στιγμή του σύγχρονου ελληνισμού. (Η ελληνική επανάσταση) ήταν ένα γεγονός που είχε ευρωπαϊκές και διεθνείς επιπτώσεις. Ο λαός μας έθεσε τα θέματα της ελευθερίας, της ισονομίας και στη συνέχεια της δημοκρατίας. Σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα αυτά τα μηνύματα, σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού και της υπονόμευσης της δημοκρατίας. Ελπίζουμε ότι οι αγώνες των δικών μας ανθρώπων σήμερα να είναι και ένα παράδειγμα για το μέλλον του τόπου μας και της Ευρώπης».
Εκείνη τη στιγμή οι δημοσιογράφοι επεσήμαναν το γεγονός ότι δεν ακούστηκε το “Μακεδονία ξακουστή” από τις μπάντες ή την φιλαρμονική
Ο Κ.Γαβρόγλου αμέσως "πέταξε το μπαλάκι" της ευθύνης από πάνω του και αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο.
“Νομίζω πως η ευθύνη της σημερινής παρέλασης είναι στην Περιφέρεια και στον Δήμο.
Με δικές τους διαδικασίες αποφάσισαν τι θα παίξουν”, τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.